У Львові театральний сезон відкрили шокуючою виставою про війну

У Львові театральний сезон відкрили шокуючою виставою про війну

11.10.14 12:50 0 661
У львівському театрі ім. Лесі Українки шокуючою виставою про війну «Підірвані» Сари Кейн відкрили театральний фестиваль «Драма.ua». П‘єсу вважають справжнім викликом для українського глядача. Львів‘яни ж виставу про війну у час війни сприйняли дуже емоційно. Здебільшого, відгуки глядачів були позитивними.

Про це йдеться у сюжеті програми новин «Огляд дня» (щобудня о 21:00 на телеканалі ZIK).

Як розповіла журналіст телеканалу ZIK Юлія Бухтоярова під час прямого включення із місця події, через ситуацію на Сході фестиваль, як такий, був скасований, тож покази проходитимуть у доволі незвичному для театрального сезону форматі. Самі ж «Підірвані» Сари Кейн справді шокували глядачів.

«Вистава розповідає про події Громадянської війни у доволі шокуючій формі. На сцені грало лише троє акторів. Серед них і лауреат Шевченківської премії, відомий львівський актор Олег Стефан. Після дійства глядачі вийшли надзвичайно зворушені, під величезним емоційним впливом. Адже ніхто до останньої миті не знав, що побачить на сцені та як реагувати на побачене. Та жодних негативних відгуків не було», – повідомила Юлія Бухтоярова.

Виставу відвідало близько сотні людей, переважно – молодь.

«Відобразити події цілої війни лише у трьох акторах було дуже складно. Ми багато працювали над тим, щоб у п‘єсі передати увесь сенс та зміст, який намагався вкласти автор. І, як ви бачили, ми зробили її такою, що вона повністю накладається на події, що відбуваються у нашій країні. Тому це була дуже складна робота», – зізнався перекладач Павло Ар‘є, який і займався адаптацією тексту Сари Кейн під українського глядача. Новости

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі за право ...
Наступна новина: В Рівненській ЦМЛ ...

КОМЕНТАРІ