В Івано-Франківській області за незаконний обмін валюти відповідатимуть обидва учасники оборудки

В Івано-Франківській області за незаконний обмін валюти відповідатимуть обидва учасники оборудки

11.10.14 09:46 0 752
Правоохоронці повсякчас проводять відпрацювання території обслуговування та заходів, спрямованих на документування можливої діяльності операційних кас, фінансових установ, а також громадян, які здійснюють скуповування, продаж та обмін іноземної валюти поза межами банківського ринку.

З початку року на Прикарпатті працівниками ДСБЕЗ УМВС України в Івано-Франківській області складено 29 адміністративних протоколів за ст.162 КУпАП «Порушення правил про валютні операції».

Під час фіксації адміністративних правопорушень у фізичних осіб вилучено грошових коштів на суму більше 26 тис. грн., 1010 доларів США, 120 Євро, 2250 рос. руб. Станом на 10.10.2014 за вісімнадцяти адміністративними справами матеріали направлено на розгляд до суду.

З метою профілактики вказаного негативного явища, недопущення протиправних дій щодо іноземців, громадян України, попередження злочинів та правопорушень стосовно осіб, які вчиняють незаконні валютні операції правоохоронці нагадують, що за порушення правил про валютні операції чинним законодавством передбачена адміністративна відповідальність.

Міліція попереджає, щоб не стати об'єктом злочинних зазіхань та самому не переступити закон, не обмінюйте валюту у незнайомих людей, здійснюйте валютні операції тільки в банківських установах. Пам'ятайте: мета зловмисників – не допомогти вам, а заволодіти вашими коштами. Сподіваємось, що дотримання елементарних заходів безпеки вбереже вас від потрапляння у непередбачувану ситуацію.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ