У Львівській області упродовж доби вогнеборці двічі виїжджали на гасіння пожеж сухої трави

У Львівській області упродовж доби вогнеборці двічі виїжджали на гасіння пожеж сухої трави

11.10.14 18:18 0 683
Упродовж доби рятувальники двічі ліквідовували займання сухої трави. Так, 9 жовтня о 15:46 пожежа сухостою виникла в м. Броди по вул. Богуна. По прибуттю на місце події вогнеборці погасили займання площею 30 м. кв. Пожежу ліквідовано о 15:57.

Ще одне займання сухої трави виникло о 17:10 в с. Берлин Бродівського району. На момент приїзду пожежно-рятувальних підрозділів пожежа поширилася на площу близько 300 кв.м. О 17:51 рятувальники локалізували займання, а о 19:42 повністю ліквідували.

Головне управління ДСНС України в Львівській області вкотре звертається до мешканців Львівщини із закликом утриматися від розведення багать із опалого листя, спалювання сухих залишків рослинності та сміття. Особливо звертаємо увагу на неприпустимість таких дій поблизу лісових масивів, торфовищ, будівель та споруд!

Пам’ятайте! Разом із димом таких пожеж у повітря потрапляють десятки найрізноманітніших хімічних сполук. А останні своєю чергою накопичуються у організмі тих же підпалювачів, їхніх близьких та дітей, провокуючи загострення як хронічних хвороб, так і виникнення нових – у тому числі й онкологічних – захворювань. Адже за таких умов у повітря, а потім – й у легені людини – потрапляють і важкі метали, і сумнозвісні діоксини, і бензоперени, і окиси азоту, і найрізноманітніші канцерогенні сполуки.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ