У Львові у Дрогобицькому районі внаслідок ДТП травмувався 11-річний хлопчик

У Львові у Дрогобицькому районі внаслідок ДТП травмувався 11-річний хлопчик

11.10.14 14:51 0 725
У Дрогобицькому районі у результаті автопригоди травмувався 11-річний школяр. За попередньою інформацією, хлопчик раптово вибіг на дорогу поза «зеброю».

Ця ДТП трапилась учора, 9 жовтня, близько 14.05 години у місті Стебник на вулиці Дрогобицькій.

Водій «Жигулів», 22-річний місцевий мешканець, скоїв наїзд на 11-літнього хлопчика. За попередніми даними, школяр раптово вибіг на проїзну частину поза пішохідним переходом та не переконався, що немає небезпеки.

У результаті пригоди хлопчик отримав тілесні ушкодження. Школяра доправили до реанімаційного відділення лікарні. Медики діагностували у нього струс головного мозку, закриту черепно-мозкову травму, тупу травму живота та перелом кісток тазу.

Загалом, за дев’ять місяців цього року на Львівщині сталося 185 автопригод, у яких постраждали неповнолітні. Внаслідок цих ДТП загинуло шестеро діток, ще 220 – отримали травми різного ступеню важкості.

З початку жовтня в області у результаті дорожніх аварій вже травмувалися семеро дітей, у тому числі - троє пішоходів.

Державтоінспекція звертається до батьків із проханням щодня нагадувати малечі про те, як слід поводитись на вулиці.

Зверніть увагу дітей на елементарні правила безпеки:

- ходити потрібно тротуарами або пішохідними доріжками, тримаючись правого боку. Там, де немає тротуарів, - можна йти узбіччям назустріч транспорту. При цьому слід бути дуже обережними та не заважати іншим учасникам дорожнього руху!

- найбезпечніше переходити дорогу підземним переходом, а от на «зебрі» малого школярика може очікувати чимало ризиків, тож перед тим, як вийти на проїзну частину, - слід неодмінно пересвідчитись, що немає небезпеки;

- не можна вибігати на дорогу, у тому числі й на пішохідний перехід!

- дуже небезпечно виходити на проїзну частину з-за транспортного засобу, що стоїть, чи іншої перешкоди, яка обмежує оглядовість!

- діткам-дошкільнятам можна переходити вулицю тільки у супроводі дорослих, адже малюки такого віку ще не здатні об’єктивно оцінити усі ті ризики та небезпеки, що можуть очікувати їх у жвавому потоці автівок!

ДАІ вкотре закликає дорослих дбати про безпеку дітей та показувати їм тільки правильний приклад поведінки на дорозі!

Про це повідомили у прес-службі управління ДАІ у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецькі міліціонери ...
Наступна новина: Ужгородські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ