У Львівській ОДА обговорили можливості використання альтернативних джерел теплопостачання

У Львівській ОДА обговорили можливості використання альтернативних джерел теплопостачання

11.10.14 17:26 0 649
Можливості переведення котелень об'єктів соціальної сфери на тверде паливо обговорили 9 жовтня під час наради у Львівській ОДА.

Як йшлося на нараді, тверде паливо може стати виправданою альтернативою газу, оскільки є удвічі дешевшим за блакитне паливо. Львівська область має відповідні природні та ресурсні можливості стати базовим регіоном для розміщення технологічних виробництв з виробництва твердого палива на основі низькокалорійних сортів вугілля, деревини та відходів (деревини, рослинництва, торфу) у різних поєднаннях та формах (брикети, гранули, пилети, тирса і т.п.).

Заступник голови ЛОДА Володимир Харчук зазначив, що на одними з найважливіших є питання енергозбереження та скорочення споживання природного газу. За його словами, слід спільно з організаціями, які спеціалізуються на проблемі енергозбереження та енергобудівництва, науковцями та експертами визначити оптимальні проекти, спрямовані на заміщення споживання природного газу альтернативними твердими видами палива.

Володимир Харчук доручив подати пропозиції щодо джерел та обсягів сировинної бази для виробництва твердого палива на території області, а також подати інформацію щодо розрахункової вартості 1 Гкал. по кожному виду сировини (лісова деревина, торф, вугілля).

Начальник управління архітектури, містобудування та інфраструктурних проектів облдержадміністрації Володимир Лаврін повідомив, що в області функціонує 1193 котельні, які обслуговують заклади соціальної сфери. Він зазначив, що на не йде мова про переведення на альтернативні види палива усіх котелень, а лише тих, де це економічно та технічно економічно обґрунтовано.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ