Львівщина готується до проведення виборів

Львівщина готується до проведення виборів

11.10.14 10:13 0 649
Влада Львівщини докладає максимум зусиль, аби забезпечити прозорість та демократичність проведення позачергових виборів народних депутатів України – на цьому наголосив керівник апарату Львівської ОДА Мирослав Трещов під час зустрічі з делегацією спостерігачів ОБСЄ та Канадської місії спостерігачів.

За словами Мирослава Трещова, на поточний момент на території Львівщини не зафіксовано жодного випадку дискримінації громадян за расовою, релігійною чи національною ознакою.

Основні питання, які цікавили спостерігачів від ОБСЄ та Канадської місії — це питання безпеки під час виборів, а також роль Львівської ОДА у забезпеченні права голосування тимчасово переселених осіб зі східних областей та нацменшин у Львівській області.

“Наша делегація складається з довгострокових спостерігачів, мета яких — підготувати підґрунтя для короткострокових спостерігачів, які працюватимуть в Україні безпосередньо під час виборів та оголошення результатів виборів. Наша основна місія — це тільки спостереження, ми аналізуємо всю інформацію, робимо загальний висновок, який оприлюднюємо у засобах масової інформації”, – зазначив один із спостерігачів Ендрю Річардсон.

Начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату ОДА Федір Алєйніков поінформував, що станом на в області зареєстровано близько 8 тисяч тимчасово переселених осіб, п'ять тисяч з яких — це доросле населення, яке має право голосування. І основне завдання облдержадміністрації у передвиборчому процесі — це інформування цих громадян щодо процедур реєстрації на виборчих дільницях, тощо.

“Наразі ми не спостерігаємо великої активності звернень таких громадян щодо реєстрації на виборах, однак сподіваємося, що чим ближче до голосування така активність зростатиме ”, – зазначив Федір Алєйніков.

Щодо безпеки під час голосування, Федір Алєйніков запевнив, що робота з органами МВС налагоджена. Під час виборів на дільницях будуть працювати близько 4 тисяч представників правопорядку.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі оцінювачі ...
Наступна новина: Хмельниччина: учасники ...

КОМЕНТАРІ