Руслан Кошулинський: "Якщо не буде правил очищення влади – народ сам їх напише, і кожен чиновник може опинитися в смітнику"

Руслан Кошулинський: "Якщо не буде правил очищення влади – народ сам їх напише, і кожен чиновник може опинитися в смітнику"

11.10.14 08:53 0 707
Негативом закону про люстрацію є те, що під його дію не підпадають виборні посади. Про це 9 жовтня 2014 року в ефірі радіо "ФМ Галичина" заявив заступник Голови Верховної Ради України свободівець Руслан Кошулинський.

"Депутати не включили себе в закон про люстрацію, аргументуючи це тим, що будуть вибори і люди самостійно їх пролюструють через голосування. З колишніх членів КПСС найнижча посада, яка попадає під люстрацію, – це керівник райкому партії, з комсомольців – тільки члени ЦК ЛКСМУ. Це ознака того, що величезна кількість теперішніх депутатів Верховної Ради були функціонерами комсомольської організації, які працювали там абсолютно свідомо", – заявив Руслан Кошулинський.

За словами націоналіста, під люстрацію підпадають, починаючи від екс-президента Януковича, весь його Кабмін, всі заступник міністрів, керівники центральних органів виконавчої влади, голови Нацбанку, Антимонопольного комітету, Фонду держмайна Держтелерадіо, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Генпрокурор, Секретар РНБО, члени Вищої ради юстиції, керівники судової адміністрації. Йдеться і про регіональні підрозділи цих організацій, митницю і податкову.

"Є проблема, що закон не доходить до самого низу. Єдина ремарка в цьому документі говорить про те, що він стосується всіх, хто в період з 21 листопада 2013 по 22 лютого 2014 вчиняв за своїми посадовим становищем незаконні дії. Це і слідчі, і прокурори найнижчих рівнів, і судді. За цей період підлягають люстрації навіть найнижчі посади. Проте до осіб, які брали чи беруть участь в АТО, люстрація не застосовується", – підкреслив Руслан Кошулинський.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Слідчі Волині разом із ...
Наступна новина: Тернопільських бійців, які ...

КОМЕНТАРІ