У Львові пріоритетний підхід до роботи – партнерство та співпраця з учасниками дорожнього руху

У Львові пріоритетний підхід до роботи – партнерство та співпраця з учасниками дорожнього руху

11.10.14 14:28 0 697
Начальник Департаменту ДАІ Анатолій Сіренко впевнений – порушення легше попередити, ніж потім виправляти наслідки. Тож особовий склад націлений перш за все на проведення профілактичної роботи. Покарання буде застосовуватися до водіїв, які скоїли грубі порушення Правил дорожнього руху.

«Наразі Державтоінспекція націлена на створення партнерських відносин з учасниками дорожнього руху, - зазначає начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко, - «ДАІ має виконувати в основному профілактичну, а не каральну функцію».

У першу чергу вартові доріг намагаються донести до свідомості керманичів авто, що саме від кожного з нас залежить безпечне та комфортне пересування автодорогами держави. І що водій, який дотримується Правил дорожнього руху та демонструє високий рівень поведінки на дорозі сам отримує набагато більше задоволення від перебування за кермом.

Тож наразі працівники ДАІ у випадку скоєння водієм незначного порушення, в основному проводять профілактичну бесіду та обмежуються попередженням. До злісних порушників доводиться застосовувати більш суворі методи адміністративного впливу.

У ДАІ впевнені – послідовна профілактична робота, чітке роз’яснення норм права, а також наочне демонстрування наслідків, до яких призводить ігнорування ПДР, значно більше впливає на свідомість учасників дорожнього руху, ніж покарання без жодних переконливих аргументів.

Головний компонент партнерства – взаєморозуміння. Саме те, чого зараз нам так не вистачає. Кожен учасник дорожнього руху повинен розуміти: коли працівник ДАІ зупиняє порушника, його головна ціль не покарати, а убезпечити від негативних наслідків. Тож варто не сприймати спілкування з правоохоронцем відверто негативно, а переосмислити свою поведінку. У свою чергу працівник ДАІ повинен спілкуватися ввічливо та поводити себе толерантно.

Співпраця ефективна лише тоді коли є повага один до одного, бажання почути свого опонента та готовність до діалогу. Без об’єднання зусиль, в атмосфері постійних суперечок та звинувачень отримання бажаного результату може розтягнутися на роки.

Прес-служба Департаменту

ДАІ МВС України

Джерело: www.sai.gov.ua
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: в ...

КОМЕНТАРІ