Житомирщина: «Патріотичне виховання має стати пріоритетним завданням для всієї системи освіти», – Ярослав Лагута

Житомирщина: «Патріотичне виховання має стати пріоритетним завданням для всієї системи освіти», – Ярослав Лагута

11.10.14 16:54 0 621
Відповідаючи на запитання журналістів під час відкриття спартакіади серед школярів Житомира, присвяченій 100-річчю від дня заснування Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова Державного університету телекомунікацій, кандидат на посаду заступника голови облдержадміністрації Ярослав Лагута поділився своїм баченням актуальних проблем військово-патріотичного виховання.

Посадовець переконаний, що всі освітні заклади саме зараз повинні приділити значну увагу військово-патріотичному вихованню молодого покоління. Він переконаний, що цей процес має бути адаптований до викликів сучасності, але поряд із тим не варто відкидати вже перевірені й дієві практики.

Ярослав Лагута констатує, що система виховання дітей в дусі патріотизму та готовності обороняти Батьківщину, переживає свій занепад. Вся робота в цьому напрямку тримається фактично на ентузіазмі небайдужих людей, які усвідомлюють глибину своєї відповідальності за майбутнє покоління. За словами посадовця, такий стан речей можна виправити. У багатьох навчальних закладах залишилася матеріально-технічна база для проведення занять із допризовної підготовки, яку нескладно відновити й використати у практичному руслі.

Ярослав Лагута резюмував: «Ситуацію треба докорінно змінювати. Патріотичне виховання має стати пріоритетним завданням для всієї системи освіти. А в основі всього повинна бути цілеспрямована й виважена політика».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Викрадений мотоцикл ...
Наступна новина: На Львівщині правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ