У Житомирі проходить спартакіада, присвячена героїчним захисникам нашої держави

У Житомирі проходить спартакіада, присвячена героїчним захисникам нашої держави

11.10.14 15:13 0 646
У Житомирському військовому інституті імені С. П. Корольова Державного університету телекомунікацій 10 жовтня урочисто відкрили спартакіаду серед школярів обласного центру, присвячену 100-річчю від дня створення навчального закладу. Змагання мають на меті сприяти військово-патріотичному вихованню молоді, пропаганді здорового способу життя, розвитку та популяризації спорту.

Відкриваючи спартакіаду, начальник Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова генерал-майор Юрій Даник наголосив на тому, що захист Батьківщини залежить від кожного із нас. На його переконання, сильна армія починається із тих, хто прибув на змагання, адже фізична сила та сила духу допомагають здолати будь-які перешкоди. А володіючи сучасною зброєю, ми маємо впевненість у мирному майбутньому. Юрій Даник розповів, що 8 грудня цього року військовий заклад відзначить своє славне 100-річчя. В рамках підготовки до святкування і організовані спортивні змагання для молоді. Начальник інституту зазначив: «Пропоную присвятити цю спартакіаду героїчним захисникам незалежності і територіальної цілісності нашої держави». За словами Юрія Даника, навчально-виховний процес у закладі зорієнтований на патріотичне виховання молоді та відродження й збереження кращих традицій військового інституту.

Кандидат на посаду заступника голови облдержадміністрації Ярослав Лагута побажав усім спортсменам перемоги і висловив переконання, що багато хто зможе встановити нові рекорди. Посадовець наголосив: «Впевнений, що ці змагання зібрали найкращих спортсменів. Такі заходи дбають про майбутнє нашої держави, адже в них беруть участь здорові і витривалі діти, які розбудовуватимуть нашу державу».

До програми спартакіади входять такі види змагань: естафета 4х200 м, біг на 400 м, силове двоборство (підтягування, підйом переворотом), метання гранати Ф1 на точність, біг на 800 м.

Окрім цього, курсанти військового інституту показали справжню військово-технічну естафету. Студенти довели, що Україна має захисників, які готові в будь-який момент дати відсіч ворогові. А учасники змагань переконалися, що професійні військові, яких готують на Житомирщині, – це гордість нашої Батьківщини.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 15-16.10 в м.Рівне ...

КОМЕНТАРІ