На Житомирщині учасникам АТО виділили 70,4 га землі

На Житомирщині учасникам АТО виділили 70,4 га землі

11.10.14 14:47 0 661
Як повідомляє головне управління Держземагентства у Житомирській області, територіальними органами відомства визначені 43 масиви земель державної та комунальної власності загальною площею 459 га на території всіх районів області, з яких 22 земельних масиви розташовані на території населених пунктів загальною площею 141 га, та 21 земельний масив за межами населених пунктів площею 318 га. Визначені земельні масиви придатні для передачі в приватну власність військовослужбовцям – учасникам АТО для будівництва й обслуговування житлових будинків, ведення особистого селянського господарства та садівництва.

Здійснюється робота щодо прискорення процедури розгляду та опрацювання заяв військовослужбовців при наданні дозволу на розроблення документації із землеустрою, її затвердження та передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності в приватну власність (терміни розгляду заяв і прийняття рішення скорочено із 30-ти календарних днів до чотирьох робочих днів).

Станом на 10.10.2014 р. до територіальних органів Держземагентства області та міських, селищних, сільських рад Житомирщини надійшло 169 заяв від військовослужбовців – учасників АТО, членів їхніх сімей про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою із подальшою передачею земельних ділянок у власність у межах норм безоплатної приватизації. 129 заяв опрацьовані та прийняті відповідні рішення про надання дозволу. Загальна площа земельних ділянок, за якими прийнято рішення про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою, становить 70,4 га.

Найбільша кількість заяв від військовослужбовців – учасників АТО, членів їхніх сімей надійшло по Житомирському (97), Коростенському (26), Бердичівському (12), Андрушівському (11) районах області.

Голова облдержадміністрації Сергій Машковський тримає на особистому контролі питання забезпечення військовослужбовців – учасників АТО всім необхідним. Для захисників України, наголошує очільник області, двері облдержадміністрації завжди відкриті, обласна влада намагається вирішувати всі питання військовослужбовців, допомагати їхнім сім'ям і близьким.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ