На Житомирщині пройшли військово-медичні тренування для студентів

На Житомирщині пройшли військово-медичні тренування для студентів

11.10.14 12:43 0 664
Два дні тривали військово-медичні тренування студентів 4 курсу спеціальності «Лікувальна справа» та «Стоматологія ортопедична» на спортивному майданчику Житомирського інституту медсестринства. Майбутніх медиків навчали реагувати та допомагати пораненим у складних умовах відповідно до протокольного рішення Президента України та наказу Міністерства охорони здоров'я України щодо військово-медичних навчань у вищих навчальних медичних закладах. Про це повідомляє департамент охорони здоров'я облдержадміністрації.

Загалом військово-медичну підготовку за час навчань пройшли більше 250 чоловік. Першого дня (8 жовтня) на заході були присутні представники фармацевтичного коледжу.

На спортивному майданчику було розгорнуто шість пунктів, де навчали розбирати і збирати автомат, надавати невідкладну медичну допомогу при опіках, травмах, пораненнях, працювати у складі реанімаційної бригади та бригади евакуації.

Проректор з практичної роботи Житомирського інституту медсестринства, доктор медичних наук Павло Яворський зазначив, що другий етап - це симуляція ділової гри на теми: «поле бою», «санінструктор роти», «медична служба батальйону», «евакуація до медичного пункту полку». Залучали до тренувань студентів саме цих спеціальностей, адже вони найбільш підготовлені і в першу чергу призиваються на військову службу.

Викладач хірургії вищої категорії Валентин Жовнерчук продемонстрував навчання по наданню першої медичної допомоги на полі бою із кульовими пораненнями.

«Найчастіше кульові поранення бувають у голову, живіт і кінцівки, тому що грудну клітину прикриває бронежилет. Ми навчаємо студентів, як обробити рану, як зупинити кровотечу, як зробити профілактику травматичного шоку і евакувати по етапу. Наша навчальна програма налаштована на цивільних пацієнтів, а це різні підходи: то кабінетний, а це польовий. На мою думку, зважаючи на ситуацію в країні, нам неодмінно потрібно відновити військово-медичну підготовку хоча б на четвертому курсі», – наголосив Валентин Жовнерчук.

За словами студентів, отримані знання та набуті навички вони готові застосувати на практиці.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ