В Житомирській області вогнеборці із лісниками проводять профілактичні заходи щодо недопущення пожеж в екосистемах

В Житомирській області вогнеборці із лісниками проводять профілактичні заходи щодо недопущення пожеж в екосистемах

11.10.14 09:23 0 636
Вибратись на природу в останні теплі дні осені для когось є значне задоволення. Походити посеред дерев, подихати чистим повітрям, позбирати гриби чи розвести багаття для шашлику – доставляє чимале задоволення. Але ж вогонь у будь-якому випадку потрібно контролювати.

Минулого року на території Житомирщини виникло 4 лісових пожежі. Вогнем знищуються значні площі зелених насаджень, цим самим наносячи значних матеріальних збитків державі. Безпекою в лісових масивах постійно переймаються працівники лісового господарства та працівники ДСНС. Ліс це легені природи і його потрібно берегти в усі часи, як на початку літа так і восени.

Наскільки дотримуються громадяни правил пожежної безпеки під час відпочинку на природі – 10 жовтня перевірили співробітники Управління ДСНС України у Житомирській області спільно з працівниками Бердичівського лісового господарства. Рятувальники та лісівники тісно співпрацюють у напрямку попередження пожеж в екосистемах. Упродовж усього пожежонебезпечного періоду вони проводять інформаційно- роз’яснювальну роботу з населенням, яке відпочиває у лісових масивах. У разі потреби лісівники складають протоколи про адміністративні порушення, пов’язані з недотриманням правил пожежної безпеки під час перебування у лісі.

Сьогоднішній рейд порушників не виявив. Люди, що відпочивали на лоні природі, розпалювали вогонь з дотримання усіх вимоги пожежної безпеки.

Рейдовики ще раз нагадали відпочиваючим правила безпечної поведінки у лісі та вручили їм пам’ятки з короткими застереженнями. А Дмитро Євпак, інженер охорони і захисту лісу Бердичівського лісового господарства, розповів та наочно продемострував як правильно розпалювати багаття аби полум’я не перекинулось на суху траву, листя та гілки. А також нагадав, що в лісах існують спеціальні рекреаційні майданчики, що створені для масового відпочинку

населення, в яких передбачено і розведення вогню.

У свою чергу Управління ДСНС Житомирщини звертається до всіх мешканців та гостей області: дотримуйтесь елементарних правила поведінки у лісі! Перед розпалюванням багаття необхідно облаштувати місце для вогнища, для цього необхідно обрати територію подалі від дерев та розчистити її від сухої трави. Біля багаття необхідно мати певну кількість води або піску, щоб у разі розповсюдження полум’я можна було б його відразу ж загасити; Полум’я не робіть занадто великим, тому що можна пошкодити розташовані поблизу дерева, а також може виникнути пожежа; Після відпочинку ретельно загасіть багаття, поливши його водою або засипавши землею.

Якщо ми будемо уважними та обережними, то захистимо себе й природу від втрат!

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: У Луцьку відкрилася ...

КОМЕНТАРІ