20 студентів-політологів стали першими туристами, які побували на офіційній екскурсії у міській раді Рівного

20 студентів-політологів стали першими туристами, які побували на офіційній екскурсії у міській раді Рівного

11.10.14 12:14 0 649
Два десятки студентів-політологів стали першими туристами, які побували на офіційній екскурсії у міській раді Рівного. Минулого четверга по обіді чиновники самі запросили молодь подивитися, як вони працюють.

Міський голова Володимир Хомко особисто зустрів гостей на вході, а гідом доручив бути керуючому справами міськвиконкому Петру Середюку. За 2,5 години студентам показали міську раду та кабінет керівника міста, як приймають клієнтів у Центрі надання адміністративних послуг та чим голосують депутати Рівнеради у сесійній залі на вулиці Поштовій.

Екскурсію спільно організували влада та громадянська мережа «ОПОРА» — у рамках Тижню доступу до публічної інформації.

Студентів найбільше цікавило ставлення міського голови до подій на сході, як йому працюється на посаді та чи не хоче він створити власну партію. Дехто запитував, чи можна пройти стажування у міськраді.

- Якби я розказував, як мені працюється мером, то і дня би не вистачило. До 2012 року працювалося легше, а потім казначейство почало затримувати платежі, а у місцевого самоврядування відібрали майже всі повноваження. Наприклад, гроші на асфальтування доріг приходять у грудні. Міністерству фінансів же все одно, що зимою класти асфальт неможливо, але вони кидають кошти, які залишилися наприкінці року, — розводить руками Володимир Хомко. — Щодо стажування — будь ласка, звертайтеся. Але роботи обіцяти не можу, бо в нас повний штат. От до мене часом звертаються родичі — у мене їх більше, ніж тут є посад, то я жартую, що вакансії вони дочекаються хіба через нещасний випадок. Власної партії не хочу, бо у це треба вкласти багато грошей, а я — чиновник і хороший інженер, але не бізнесмен.

Гостей також завели у кілька кабінетів, щоб подивилися, як працюють посадовці. Студентів вразила кількість товстих папок, які готують до архіву після кожної сесії Рівнеради. Щоб екскурсантам було зручніше пересуватися між об'єктами, їх підвозили автобусом.

- У захваті від того, як нас прийняли. Цікаво було поспілкуватися з міським головою, керівниками відділів — до нас усі ставилися, як до колег. А ще можна було присісти у крісла міських депутатів у сесійній залі. Хотіла би прийти сюди на практику або й працювати у міській раді в майбутньому, — каже Ольга Петришина, яка навчається на четвертому курсі РДГУ.

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Буковині відкрито ...
Наступна новина: В Житомирській області в ...

КОМЕНТАРІ