На Тернопіллі рятувальники взяли участь у навчаннях на яких відпрацювали дії у випадку масового ураження людей під час терористичних актів

На Тернопіллі рятувальники взяли участь у навчаннях на яких відпрацювали дії у випадку масового ураження людей під час терористичних актів

11.10.14 13:18 0 671
10 жовтня 2014 року в місті Тернопіль в районі торгово-розважального центру «Подоляни» відбулися тренування, на яких відпрацювали дії місцевих органів виконавчої влади, аварійно-рятувальних та медичних служб цивільного захисту, представників Товариство Червоного Хреста України , громадських організацій, а також населення з надання невідкладної допомоги у випадку масового ураження людей під час терористичних актів.

Згідно сценарію, на об’єкті з масовим перебуванням людей, невідомі особи здійснили ряд вибухів, внаслідок яких відбулося часткове руйнування будівлі у зв’язку з чим постраждало багато людей.

До місця події одразу прибули рятувальники, працівники екстреної медичної допомоги та міліції.

Від Управління ДСНС в області працювало 5 підрозділів:

- пошуково-рятувальне відділення;

- чергові відділення 1-ї державної пожежно-рятувальної частини та аварійно-рятувальної частини;

- психологічна служба;

- позаштатна кінологічна служба.

Пошуком потерпілих займалась позаштатна кінологічна служба Управління. Психологи Управління надали допомогу людям, які отримали морально-психологічну травму спричинену рядом вибухів. Рятувальники відпрацювали евакуацію потерпілого з вікна третього поверху будівлі за допомогою медичних нош та гірничо-рятувального обладнання, провели розбір зруйнованих конструкцій за допомогою механізованого та гідравлічного обладнання, які унеможливлювали доступ рятувальних служб. Усіх людей, які постраждали внаслідок терористичного акту рятувальники передали працівникам екстреної медичної допомоги, які транспортували потерпілих в медичні заклади.

Товариство Червоного Хреста України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Нобелівську премію миру ...
Наступна новина: Луцькому бізнесу ...

КОМЕНТАРІ