На Тернопіллі через спиртне забив до смерті сусіда

На Тернопіллі через спиртне забив до смерті сусіда

11.10.14 08:24 0 696
Тривожне повідомлення днями надійшло в чергову частину Заліщицького райвідділу міліції. В селі Синьків у власному помешканні було знайдено мертвим 44-річного місцевого жителя. Численні рани та крововиливи на тілі свідчили, що чоловік помер насильницькою смертю. Вже невдовзі правоохоронці встановили усі обставини злочину. Причетним до важкого злочину виявився 32-річний сусід вбитого.

Як повідомив начальник управління карного розшуку УМВС в Тернопільській області Степан Яцух, чоловіки товаришували здавна, та й садиби обох межували між собою. От тільки зустрічалися сусіди з однією метою, аби випити. Не мали ані сім ї, ані стабільного заробітку, перебивалися сезонними підробітками, а все зароблене витрачали на алкоголь. Отак і велося в обох випивак – щойно котрийсь з них заробить на пляшку оковитої, одразу навідувався в гостину до сусіда.

Напередодні трагічних подій обидва чоловіки назбирали на продаж горіхів. Плоди обміняли на спирт й одразу почали «обмивати» оборудку. Розпрощалися аж пізньої ночі. Наступного ж дня молодший із товаришів, прихопивши пляшку горілки, подався до сусіда похмелятися. За столом пригадав, що від учорашніх посиденьок ще залишилося чимало спиртного, однак друг запевняв, що нічого немає. Молодший сусіда сильно розізлився і вдарив опонента. Зав'язалася бійка. Тут саме нагодився родич господаря садиби. Той хотів було заспокоїти забіяк, але безуспішно. Коли ж погрози пролунали і в його бік, вирішив краще не втручатися і залишити дебоширів розбиратися наодинці.

Далі події набирали все більше обертів. 32-річний чолов'яга, аби добряче настрашити товариша, вибіг на обійстя, щоб озброїтись. Але в коморі знайшов каністру зі спиртом й вирішив ще «до заправитися».

Вже зовсім озвірілий від люті та випитого спиртного кинувся до хати й взявся гамселити бідолашного господаря головою до залізної плити, штрикати ножем і вилкою, аж поки той вже бездиханний не звалився на підлогу. Спробував було привести до пам'яті, заливаючи до рота горілку, та закривавлений товариш вже ні на що не реагував. Зрештою вбивця, ще добряче випивши, сам заснув на підлозі. Там його й застав родич убитого. Шокований побаченим, чоловік поспішив викликати правоохоронців.

А горе-вбивця, прокинувшись, спочатку й сам не розумів, що накоїв. Твердив що нічого не пам'ятає . Однак за скоєне доведеться відповідати. Його дії міліціонери кваліфікували за статтею 115 ККУ – умисне вбивство.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кращим представником ...
Наступна новина: ДТП на Волині: тілесні ...

КОМЕНТАРІ