Закарпаття: на Мукачівщині почастішали крадіжки з машин

Закарпаття: на Мукачівщині почастішали крадіжки з машин

12.10.14 14:22 0 677
Надовго залишаючи автомобіль без нагляду, водії провокують зловмисників. Відтак, легковажність автовласників обертається для них тисячами збитків.

Залишенні на видному місці в салоні авто барсетки, жіночі сумки, гроші, документи, GPS-навігатори, відеореєстратори, автомагнітоли, акустика, мобільні телефони та інші цінні речі стають приманкою людей, ласих до чужого майна. Навіть сигналізація, якою обладнані машини, не зупиняє крадіїв. Більшість авто, з яких були скоєні крадіжки, були припарковані не на стоянках чи у гаражах, а в дворах біля будинків чи просто посеред вулиці, - розповідають оперативники карного розшуку Мукачівського міського відділу міліції.

Лише за цей рік на вулицях Мукачева обікрали близько 95 автомобілів, власники яких повідомили про крадіжку правоохоронців. Як розповіли оперативники сектору карного розшуку, зловмисники проникали до автомобілів, зазвичай, трьома способами: шляхом підбору ключа, розбивали вікно або взагалі безперешкодно, адже автомобіль не був замкненим.

Для крадіжки в нічний час використовують фонарики. Якщо в салоні автомобіля зловмисники виявляють цінні речі, то розбивають скло і викрадають все, що їх цікавить.

Правоохоронці вкотре нагадують мукачівцям про елементарні правила безпеки. Насамперед потрібно обладнати автомобіль надійними замками, сигналізацією, механічним замком керма, важеля коробки перемикання швидкостей. Не варто забувати зачиняти вікна та дверцята машини, навіть якщо залишаєте її ненадовго. У жодному разі не залишайте на видноті у салоні цінні речі та документи. Паркуйте машину там, де є освітлення та охорона.

Якщо ви потерпіли від злочину, працівники міліції просять не зволікати – терміново телефонувати на номер «102». Саме це допоможе правоохоронцям розкрити злочин за «гарячими слідами».

Наталія Машіко

Мукачівський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Патрульні міліціонери ...
Наступна новина: Рятувальники надали ...

КОМЕНТАРІ