Відомих діячів використовують на виборах для підвищення рейтингу, – аналітик

Відомих діячів використовують на виборах для підвищення рейтингу, – аналітик

12.10.14 16:43 0 711
У списках політичних партій, які балотуються цьогоріч до ВР, багато військових, громадських та культурних діячів. Ці особистості не асоціюються з поняттям реформ, які потрібні зараз країні. Відомих людей досить часто використовують для отримання додаткового рейтингу партії.

Таку думку під час ефіру спецвипуску програми «Люстрація» ( о 22:30 на телеканалі ZIK) висловив Олександр Неберикут, аналітик ГМ «Опора».

У списку політичної партії «Блок Петра Порошенка» є лише один представник силовиків – полковник авіації ЗСУ з Криму, Юлій Мамчур. Серед культурних діячів – письменник Дмитро Павличко.

Керівник виборчого штабу Блок Петра Порошенка у Львівській області Петро Адамик, зазначив, що це «стратегічні» люди у їхній партії.

«Допомога Юлія Мамчура потрібна для того, щоб розуміти, чого потребує армія. Це так званий місток між силовиками і законодавчим органом. В сенсі інформаційного простору будуть корисні журналісти. У партії повинні бути професійні юристи, експерти з торгівлі та енергетики. У Блоці Петра Порошенка багато фахівців, команда велика і різноманітна. Адже політика – це мистецтво компромісу», – вважає Петро Адамик.

Натомість громадський активіст Ярина Боренько вважає, що відомі особистості у партіях впливають на якість політики.

«Замість того, щоб співак демонстрував свою політичну позицію на сцені, він іде в парламент. Замість того, щоб поет написав політичну лірику для агітації, – він балотується до Верховної Ради. Через такі явища ми отримуємо таку низьку якість політичної культури», – зазначила Ярина Боренько, громадський активіст.

Нагадаємо, цього тижня на телеканалі ZIK стартують спецвипустки програми «Люстрація», присвячені дочасним виборам до Верховної Ради України. Головна тема програми – аналіз списків партій, що беруть участь у передвиборчій боротьбі.

Наступний спецвипуск «Люстрації» дивіться у суботу, 11 жовтня, о 22:30, на телеканалі ZIK. Новости

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У зону АТО вирушили ...
Наступна новина: Протягом доби правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ