Папський Синод вражений кількістю розлучень в Україні – глава УГКЦ

Папський Синод вражений кількістю розлучень в Україні – глава УГКЦ

12.10.14 17:26 0 716
Статистика про надзвичайну кількість розлучень в Україні вразила учасників папського Синоду з питань сім’ї, що проходить у Ватикані. Про це в суботу розповів журналістам у Римі глава УГКЦ Святослав Шевчук. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За його словами, в Україні більшість укладених шлюбів розпадається протягом перших п’яти років співжиття.

«На від 60 до 90 відсотків подружніх пар у деяких регіонах розпадаються протягом перших п’яти років. Близько 70 відсотків дітей ростуть без сім’ї. Завтра ці діти будуть нездатними укласти повноцінну сім’ю. Ми потрапляємо у замкнуте коло людської слабкості, втрати фундаментів у суспільстві», – зауважив Блаженніший Святослав.

Він наголосив, що нагальним питанням для української церкви є те, як допомогти українцям зберегти сім’ю, як зарадити розлученим і дітям-сиротам. На думку Блаженнішого Святослава, дуже важливо, що Синод готовий і хоче слухати українських католиків.

Проблематика сучасної родини – в центрі уваги третьої надзвичайної асамблеї Синоду католицьких єпископів, що триває у Ватикані з 5 до 19 жовтня. Обговорюють найбільш суперечливі питання для католицької церкви: контрацепція, аборти, шлюби між геями, розлучення.

Від України із доповідями виступили глава УГКЦ Святослав Шевчук та очільник Римо-католицької церкви в Україні Мечислав Мокшицький.

Нинішній синод має статус консультативного, і за його підсумками єпископи ухвалять синодальний документ для Святішого отця. Наступний, вирішальний етап синоду, присвячений питанням антропології, відбудеться 2015 року. Після того папа Римський може ухвалити конкретні рішення щодо канонічних змін у католицької церкві.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ