У Росії з 1 січня будуть заборонені iPhone, соцмережі та інтернет-магазини

У Росії з 1 січня будуть заборонені iPhone, соцмережі та інтернет-магазини

13.10.14 13:00 0 647
З 1 січня 2015 року входить з силу новий закон, через який використовувати всі види мобільних гаджетів компанії Apple на території РФ буде заборонено.

Закон передбачає зберігання всіх персональних даних жителів Росії виключно на території РФ, повідомляє агентство «Новости регіонів Росії».

«Мається на увазі спеціальна програма облікового запису iCloud, яка вбудована в кожен iPhone. Вона передає всю інформацію про кожного користувача в світі на спеціальні сервера в США. Так як компанія Apple не має своїх серверів на території Росії, то всі російські персональні дані зберігаються в Каліфорнії, що унеможливлює використання модного гаджета в РФ», – повідомляє ЗМІ.

За словами інтернет-омбудсмена РФ Дмитра Мареничів, ні у Apple, ні у будь-якій іншій компанії не вистачить часу перенести контент на територію Росії до початку 2015 року.

Раніше вступ в силу закону було призначено на вересень 2016 року, однак депутати Держдуми прийняли поправки, якими початок дії постанови зсувається на 1 січня 2015 року.

Відповідно до закону, заборона торкнеться всіх звичних інтернет-сервісів: від соціальних мереж до покупки товарів в інтернеті, так як всі вони відправляють дані користувача на сервери за кордоном.

Новости

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ