У Львівській області експерти НДЕКЦ розповіли офіцерам ЛьвДУВС про заходи безпеки при поводженні з вибуховонебезпечними предметами

У Львівській області експерти НДЕКЦ розповіли офіцерам ЛьвДУВС про заходи безпеки при поводженні з вибуховонебезпечними предметами

13.10.14 18:15 0 711
У рамках проведення занять зі службової підготовки експерти-вибухотехніки Науково-дослідницького експертно-криміналістичного центру при ГУМВС України у Львівській області провели ознайомчу лекцію для працівників та слухачів магістратури Львівського державного університету внутрішніх справ на тему вибухової безпеки. Адже кожен міліціонер зобов'язаний знати алгоритм дій при виявленні предмету, схожого на вибуховий пристрій, та чітко виконувати усі пункти службової інструкції.

Особливо це актуально саме зараз, адже невдовзі працівники міліції нестимуть службу по охороні громадського порядку на виборчих дільницях, і одне із основних завдань, яке вони виконуватимуть, – це охорона життя та здоров'я громадян.

Начальник відділу вибухотехнічної та пожежотехнічної експертизи НДЕКЦ при ГУМВС України у Львівській області майор міліції Андрій Штангрет відзначає яскраво виражене збільшення кількості неправдивих повідомлень про замінування. Так, за останні 2,5 місяці до органів внутрішніх справ Львівщини надходило майже 70 таких повідомлень (аноніми «заміновували» залізничний вокзал, театр, міську раду, школу, стадіон, готель тощо).

Експерт також звернув увагу слухачів на окремі положення нового наказу МВС України від 09.07.2014 № 653 «Про затвердження Інструкції про поводження з вибуховими матеріалами в органах і підрозділах внутрішніх справ України».

Серед низки правил та обмежень, досвідчений експерт виділив декілька основних, які повинні пам'ятати усі. Так, у разі виявлення вибухової речовини, вибухового пристрою або предмета, схожого на нього, категорично забороняється проводити з ними будь-які маніпуляції (рухати з місця, трусити, відкривати тощо) працівникам, які не мають права на проведення спеціальних вибухотехнічних робіт. Також забороняється проводити огляд місця події за фактом вибуху без огляду території на наявність вторинних вибухових пристроїв. Основне завдання працівника ОВС – бути уважним та обережним, а у разі виявлення підозрілого предмету звертатись за допомогою до професіоналів.

Опісля невеличкої лекції, експерти підрозділу НДЕКЦ продемонстрували працівникам ЛьвДУВС техніку, яка міститься у пересувній вибухотехнічній лабораторії. Найбільшу увагу та цікавість серед споглядачів викликав робототехнічний комплекс, який наші львівські експерти лагідно називають «Петрусик».

Відділ зв'язків з громадськістю ЛьвДУВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ