Євген Мельник: "Солдати 51-ї бригади несуть гордо й терпляче ношу захисника Вітчизни й тягар війни"

Євген Мельник: "Солдати 51-ї бригади несуть гордо й терпляче ношу захисника Вітчизни й тягар війни"

13.10.14 18:36 0 832
"Після перемоги Революції гідності ми, українці, отримали удар у спину від Москви, яка окупувала Крим і розв'язала війну на Донбасі. Одними з перших на захист українських кордонів стали волиняни", – зазначив 12 жовтня 2014 року під час підсумкової прес-конференції для журналістів, що відбулася в рамках фестивалю "Українське коровай-сузір'я", народний депутат України від ВО "Свобода" Євген Мельник. Зустріч вів заступник голови Володимир-Волинської районної ради свободівець Павло Карпюк.

Як уродженець Володимира-Волинського, Євген Мельник нагадав історію цього княжого міста, наголосивши на тому, що свого часу воно було столицею Галицько-Волинської держави. Нині славу міста продовжують військовослужбовці 51-ї ОМБ, які одними з перших вирушили в зону проведення АТО і місяцями воювали з путінськими терористами та регулярною російською армією.

"Ми, волиняни, пишаємося, що ми є бандерівцями, адже це ті люди, які шанують свій край, свою оселю, свою родину, представників свого народу, і разом з тим поважають сусідні народи. Шануючи інших, ми вимагаємо не нав'язувати і не диктувати нам чужі правила. Після перемоги Революції гідності ми, українці, отримали удар у спину від Москви, яка окупувала Крим і розв'язала війну на Донбасі. Одними з перших на захист українських кордонів стали волиняни. Солдати 51-ї бригади ношу захисника Вітчизни та тягар війни несуть гордо й терпляче. Тепер навколо бригади точаться різні розмови, але для мене кожен її солдат є героєм", – підкреслив Євген Мельник.

Учасники прес-конференції розповіли про внесок жителів Володимира-Волинського у Революцію гідності та про допомогу армії. Єдина жінка-десятник волинської сотні самооборони свободівка Ольга Нечитайло розповіла про місяці, які провела на палаючих барикадах Майдану у Києві, а голова Волинського комітету гуманітарного забезпечення війська, свободівець Сергій Коба – про сотні тонн матеріяльної допомоги, доправленої бійцям на Схід.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Ужгородські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ