Фільм «Плем’я» Слабошпицького увійшов до шорт-листа Єврооскара

Фільм «Плем’я» Слабошпицького увійшов до шорт-листа Єврооскара

14.10.14 08:44 0 692
Європейська кіноакадемія (European Film Academy) у понеділок у Берліні назвала своїх перших номінантів. У п'ятірку фіналістів, що претендують на нагороду за кращий дебют «Європейське відкриття» (EUROPEANDISCOVERY 2014 – PrixFIPRESCI), увійшов фільм «Плем'я» українського кінорежисера Мирослава Слабошпицького.

Про це повідомляється на сайті European Film Academy, пише Укрінформ.

Потрапляння фільму у шорт-лист означає, що фільм офіційно оголошений номінантом і включається у боротьбу за нагороду. Слід зазначити, що Європейська кіноакадемія не довіряє таким країнам як Україна самостійно висувати національні фільми на здобуття European Film Awards і за номінантів голосують тільки члени Кіноакадемії.

Для Мирослава Слабошпицького це вже друга поспіль номінація на приз Європейської кіноакадемії – минулого року його «Ядерні відходи» потрапили у шорт-ліст короткометражних фільмів.

Церемонія нагородження European Film Awards пройде 13 грудня у Ризі. У номінації «Європейське відкриття» також представлені володар «Золотої камери» Каннського фестивалю французька PARTYGIRL, два іспанські фільми 10,000 KM і WOUNDED, а також британський «71». Новости

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Житомирі пройшли Дні ...

КОМЕНТАРІ