Львівський театр ім. М. Заньковецької передав 55 тис. грн на потреби військових

Львівський театр ім. М. Заньковецької передав 55 тис. грн на потреби військових

14.10.14 14:21 0 633
У Львівському національному академічному українському драматичному театрі ім. М. Заньковецької відбулась благодійна вистава «У.Б.Н. (Український буржуазний націоналіст)», кошти з якої скеровано на потреби українських військових. Загалом завдяки акції зібрано 55 тис. грн.

Про це повідомляє офіційний сайт театру.

Як йдеться у повідомленні, гроші переказали на рахунок релігійної організації «Місія «Центр військового капеланства» УГКЦ. Кошти підуть на потреби 24-ї окремої Залізної механізованої бригади, а також 2-ї бригади 3-го батальйону територіальної оборони Львівщини «Воля».

«В цей час необхідно не залишатися байдужими і робити справжні вчинки. Насправді важливою є кожна гривня добровільної пожертви. Разом ми подолаємо усе. Слід забути про чвари, а взяти один одного за руку. Хлопцям важливо знати, що вони мають тил, що їм є куди і до кого повертатися», – наголошують у прес-службі театру.

«Я ніколи не думав, що наші солдати такі красиві і світлі – вони, як боги. Коли я дивився на них під час вистави, був захоплений тим, наскільки вони скромні і повні розуміння того, за що воюють, – сказав художній керівник театру Федір Стригун. – Ми з колективом домовилися, що обов’язково гратимемо для них ще: або запрошуватимемо на свої вистави у театр, або поїдемо до них».

Художній керівник переконаний, що необхідно поновити військово-шефську роботу, як колись у театрах.

«Люди від мистецтва мають приділяти увагу цьому унікальному поколінню, цим чистим хлопцям, що свідомі у бажанні навіть ціною власних життів захистити свою землю», – сказав Федір Стригун, повідомили у прес-службі Мінкультури.

Новости

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецькі ВБНОНівці ...
Наступна новина: Працівники ДАІ Рівненщини ...

КОМЕНТАРІ