У Нью-Йорку з’явився пам’ятник Сноудену

У Нью-Йорку з’явився пам’ятник Сноудену

14.10.14 12:33 0 647
У центрі Нью-Йорка встановили статую Едварда Сноудена, однак перехожі переважно не впізнають у ній всесвітньо відомого шпигуна.

До нового монументу відразу прибули журналісти. Проте перехожі, переважно, не впізнавали Сноудена і на запитання медійників про те, хто зображений на скульптурі, відповісти не могли. Водночас, коли дізнавалися, кому присвячений монумент, реагували на такий крок або позитивно, або нейтрально, пише Business Insider.

Статуя Едварда Сноудена у центрі Нью-Йорка. Фото: businessinsider.com

Автором пам’ятника є американський скульптор Джим Дессічіно. Роботу над твором він розпочав ще торік восени, через кілька місяців після публікації перших розслідувань за матеріалами, наданими Сноуденом.

На думку Дессічіно, те, що зробив Сноуден, є дуже знаковим. «Він поставив правду попереду букви закону і здійснив самопожертву», – каже скульптор про колишнього співробітника АНБ.

Зазначимо, Едвард Сноуден – колишній працівник Агенства національної безпеки США, який за час роботи у відомстві зібрав, а згодом оприлюднив численні дані щодо масового безконтрольного стеження спецслужб за громадянами, пише Mediasapiens. Новости

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина успішно ...
Наступна новина: Чернігів: Міський голова ...

КОМЕНТАРІ