В Луцьку микола Романюк зустрівся з ветеранами ОУН - УПА

В Луцьку микола Романюк зустрівся з ветеранами ОУН - УПА

14.10.14 09:50 0 653
Спільним виконанням пісні “Ой у лузі червона калина” у територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Луцька розпочалася зустріч міського голови Миколи Романюка з ветеранами ОУН – УПА.

Вітаючи ветеранів з 72-ю річницею утворення УПА, міський голова зазначив: «Завтра ми відзначатимемо поряд із святом Покрови Пресвятої Богородиці й День українського козацтва та річницю створення Української Повстанської Армії. На жаль, ці святкування поєднанні з трагічними подіями, які відбулися на Майдані, тривають на східних рубежах країни. Україна багато століть боролася за свою незалежність. Саме ви і ваші побратими, багатьох з яких уже нема серед нас, вписали значну сторінку в історію нашої країни. Ви це зробили своїм життям, своєю кров'ю”.

Микола Романюк додав, що нині Україна перебуває у складному становищі. Він зауважив, що частина країни анексована, однак, переконаний, що все повернеться на свої місця. Усі повинні зрозуміти, що крім нас українців, ніхто країну не відбудує. “Усім нам разом необхідно розбудовувати і розвивати Україну. Для цього ми повинні активно працювати на своєму робочому місці”, ­ наголосив міський голова.

“Кожен із вас — це людина-історія. Усіх вас об'єднує те, що ви віддали своє життя за волю і незалежність України. Ви є прикладом того, яким треба бути українцем і як працювати на благо тої землі і держави, ім'я якої — Україна. Дякую Вам за все”, - сказав Микола Романюк.

Також він вручив Подяку міського голови за активну життєву позицію, участь у громадському житті міста, вагомий особистий внесок у національно-патріотичне виховання підростаючого покоління, а також з нагоди 72-ої річниці заснування Української Повстанської Армії членам Луцької міської організації братства ОУН-УПА імені полковника Клима Савура Марії Ткачук та Ользі Лавренчук.

На завершення Микола Романюк побажав присутнім щастя, радості, поваги від оточуючих та запросив взяти участь у пішій ході від Замкової площі до меморіального комплексу “Вічна Слава”, де відбудеться вшанування пам'яті Героїв Майдану та усіх борців за волю і Незалежність України.

Член Луцької міської організації братства ОУН-УПА імені полковника Клима Савура Марія Ткачук подякувала Миколі Романюку за вітання. “Ви як щирий українець допомагаєте берегти український народ як націю. Ви робите вклад у збереження і донесення до нащадків правдивої інформацію про минуле, боротьбу УПА за волю України. Нині нам у складний час дуже важливо зберегти і піднести патріотичний дух в кожного громадянина нашої України. Бажаємо здоров'я і натхнення у роботі”, - побажала вона.

Подякував за слова вітання Миколі Романюку і Ростислав Кушнірук та запросив усіх присутніх на 25- річчя аматорської хорової капели “Посвіт”.

На цей час на обліку у департаменті соціальної політики перебуває 96 ветеранів УПА. Відповідно до комплексної міської Програми соціального захисту населення на 2011-2015 роки їм проводиться щомісячна соціальна виплата в розмірі 500 гривень кожному.

Хоровий колектив “Криниця” Баївського будинку культури виконали ряд музичних композицій для присутніх.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: У Житомирі під час ...

КОМЕНТАРІ