Правоохоронці Волині закликали ліцеїстів сказати "Ні! - наркотикам"

Правоохоронці Волині закликали ліцеїстів сказати "Ні! - наркотикам"

14.10.14 16:21 0 731
Що таке наркозалежність, які наслідки вживання наркотиків, а також види відповідальності за їх зберігання та збут - основні питання бесіди, яку провели правоохоронці з вихованцями підшефного правознавчого ліцею з посиленою фізичною підготовкою.

Співробітники кримінальної міліції у справах дітей управління Міністерства внутрішніх справ України у Волинській області в рамках проекту “Профілактика СНІДу та ризикової поведінки неповнолітніх», розробленої всеукраїнським громадським центром «Волонтер», провели профілактичну зустріч із вихованцями підшефного закладу. До майбутніх міліціонерів завітала оперуповноважений кримінальної міліції у справах дітей Луцького РВ УМВС України у Волинській області старший лейтенант міліції Марина Ярошук.

Після короткого вступу міліціонер продемонструвала ліцеїстам документальний відеофільм тематичного спрямування, розроблений представництвом дитячого фонду ООН «ЮНІСЕФ» в Україні. Фільм засвідчив незворотні наслідки, до яких може призвести вживання наркотиків, та продемонстрував, які зусилля потрібно прикласти тим людям, які піддалися згубній звичці, щоби побороти залежність. Переглянувши відео, ліцеїсти обговорили побачене та поділилися своїми емоціями й міркуваннями. Крім того, старшокласники зіграли у інтерактивну гру під назвою «Що я знаю про наркотики?».

Майбутнім правоохоронцям Марина Ярощук розповіла про відповідальність, яку можуть понести особи, причетні до виробництва, зберігання, збуту та вживання наркотиків.

Наприкінці профілактичного уроку старший лейтенант міліції відповіла на запитання старшокласників та подякувала ліцеїстам за увагу та активність.

Своєю чергою керівництво навчального закладу та педагогічний колектив відзначили важливість проведення подібних бесід.

Керівник сектору кримінальної міліції УМВС України у Волинській області майор міліції Інна Остапович прокоментувала:

– Останнім часом моральні цінності молоді помітно змінилися, тож такі зустрічі співробітників міліції із підростаючим поколінням дуже важливі. Молодим людям, які вступають у доросле життя, необхідно розповідати, як поводити себе, аби не переступити Закон і не стати на шлях правопорушень».

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ