Телефонний шахрай виманив від ужгородської пенсіонерки 1600 гривень

Телефонний шахрай виманив від ужгородської пенсіонерки 1600 гривень

14.10.14 10:07 0 690
Днями від рук телефонного шахрая постраждала 66-річна ужгородка. Ввечері на мобільний телефон пенсіонерки зателефонував невідомий чоловік, який назвався працівником міліції, та повідомив, що її 41-річний син знаходиться в міліції, а для його звільнення потрібно переказати 2000 гривень на вказаний ним номер рахунку.

Зазначимо, що у телефонній розмові з жінкою правопорушник не вказав своє прізвище та імя, він навіть не зазначив, в якому саме міськрайвідділі міліції та якої області перебуває син потерпілої. Однак все це жінку не насторожило…

Пенсіонерка, зібравши всі свої заощадження, а це 1600 гривень, не гаючи часу переказала через термінал одного з банків гроші на рахунок, якій повідомив їй шахрай в телефонній розмові.

Лише після того, як пенсіонерка виконала вимогу зловмисника, вона здогадалася зателефонувати синові. Чоловік був здивований розповіддю схвильованої матері та повідомив, що у нього усе в порядку і ніяких проблем він не має. Тоді потерпіла звернулася за допомогою до міліції.

Не реагуйте на подібні дзвінки від сторонніх осіб. Не довіряйте інформації, отриманій від незнайомців по телефону, та звертайте увагу на номер, з якого вам телефонують. Завжди перевіряйте таку інформацію, ставте якомога більше запитань та запишіть дані особи, яка вам телефонує.

Ужгородська міліція вкотре радять у подібних випадках: зателефонуйте за номером 102 і дійте згідно інструкцій оперативного чергового. А також негайно зв'яжіться зі своїми рідними та поцікавтесь про їх місцезнаходження. Цим ви убезпечите себе від шахраїв.

Діана ДОРОГІЙ,

Ужгородський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ