Чернігів: Міський голова вимагає об'єктивного розслідування справи про "Домобудівник"

Чернігів: Міський голова вимагає об'єктивного розслідування справи про "Домобудівник"

14.10.14 12:46 0 698
Чернігівський міський голова Олександр Соколов вимагає від прокуратури об'єктивного розслідування кримінального провадження, відкритого стосовно перерахування виконавчим комітетом міськради коштів для придбання квартир учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС. Про це він сказав спілкуючись із учасниками акції протесту під міськрадою.

О. Соколов справу щодо "Домобудівника" назвав замовною і політично вмотивованою. Зокрема, він підкреслив, що кошти "Домобудівнику" перерахував не тільки міськвиконком, а й облдержадміністрація (близько 7 млн. грн.). Ще у такій ситуації опинилися кілька десятків чернігівців, які вклали свої кошти у будівництво будинків, що стали довгобудами.

У 2012 році підприємству "Домобудівник" міськрада перерахувала 4,7 млн. грн. для придбання квартир учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС, однак підприємство квартири не збудувало, і коштів не повернуло, а зараз перебуває у стадії банкрутства.

Договір на закупівлю квартир у рамках Державної програми "Забезпечення житлом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи". Згідно з цим договором, було придбано майнові права на об'єкти нерухомості (за адресою будівництва групи житлових багатоквартирних будинків по вул. Андрусенка між вулицями Красносільського і Незалежності – друга черга будівництва, житловий будинок №2).

Згідно з наданим графіком виконання будівельно-монтажних робіт, ПАТ "БК "Домобудівник" передбачало закінчення строку будівельно-монтажних робіт у листопаді 2012 року. У листі компанії вказувалося про змогу збудувати та ввести в експлуатацію житло до 31 грудня 2012 року.

Крім того, міський голова вказав, що перевірка ступеня готовності об'єктів можливо лише шляхом проведення будівельно-технічної експертизи. У структурі виконавчого комітету відсутні підрозділи, які б мали ліцензію та повноваження для проведення такого роду експертиз. При укладанні договору виконавчим комітетом Чернігівської міської ради були вжиті всі заходи на забезпечення житлом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Невиконання умов договору стало можливим через порушення своїх договірних зобов'язань з боку ПАТ "БК "Домобудівник".

Ірина Синельник
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Нью-Йорку з’явився ...
Наступна новина: Для запобігання ...

КОМЕНТАРІ