Сергій Машковський: «Від кожного товаровиробника області ми повинні домогтися розуміння необхідності економії газу»

Сергій Машковський: «Від кожного товаровиробника області ми повинні домогтися розуміння необхідності економії газу»

14.10.14 13:34 0 730
Упродовж 9 місяців поточного року споживали природний газ 2645 підприємств області. Про це повідомив в.о директора департаменту промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації Роман Крисюк під час наради з питань забезпечення природним газом промислових підприємств області, що відбулася 13 жовтня.

По кожному промисловому підприємству області визначено ліміти споживання природного газу. На теренах області працюють 60 підприємств - найбільших споживачів газу. Є у нас і підприємства з безперервним циклом виробництва - «Біомедскло», Мар'янівський склозавод і ТОВ «Ізоват».

Як наголосив голова облдержадміністрації Сергій Машковський, який провів нараду, скорочення об'ємів споживання природного газу – це не тема для обговорення, а необхідність, яка пояснюється дефіцитом цього виду палива у державі. Підприємства з безперервним циклом виробництва мають оптимізувати свою роботу і також економити, але, звичайно, без шкоди виробництву.

Слід враховувати і сезонність роботи підприємств, зауважує очільник області. Комусь із виробників потрібне максимальне навантаження у жовтні-листопаді, а хтось більше споживатиме блакитного палива у 1 кварталі наступного року.

«Від кожного товаровиробника, від кожного підприємця ми повинні домогтися розуміння необхідності економії газу, пов'язаної з дефіцитом цього палива в Україні», - підкреслив Сергій Машковський.

За інформацією в.о директора департаменту промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації Роман Крисюк, у вересні поточного року ліміти споживання природного газу перевищено на 2 млн. 250 тис. куб. м. Це пояснюється тим, що запрацював Червоненський цукровий завод в Андрушівському районі, який торік не починав свій виробничий процес. Подібна ситуація спостерігається й у інших областях України.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ