Житомирщина успішно переходить на альтернативні види палива

Житомирщина успішно переходить на альтернативні види палива

14.10.14 12:18 0 644
13 жовтня в облдержадміністрації відбулася нарада з питань готовності житлово-комунального господарства до початку опалювального сезону та забезпечення природним газом промислових підприємств області під час проходження опалювального сезону 2014/2015 року, впровадження енергозберігаючих технологій та альтернативних видів палива. Нараду провів голова облдержадміністрації Сергій Машковський, участь у ній взяли його перший заступник Геннадій Дмитренко та керівники профільних департаментів.

Як повідомила заступник директора департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Тетяна Варема, райони області доповіли про технічну готовність всіх котелень до початку опалювального сезону. З метою планової перевірки 29 вересня працівниками департаменту розпочато виїзд безпосередньо у райони та міста. Станом на 13 жовтня перевірено котельні п'яти міст обласного підпорядкування і семи районів області – Андрушівського, Баранівського, Бердичівського, Брусилівського, Володарсько-Волинського, Житомирського та Ємільчинського. В усіх цих містах і районах підтверджено інформацію щодо технічної готовності котелень до опалювального сезону, на всі житлові будинки підписано паспорти.

За повідомленням Тетяни Вареми, на виконання доручення Уряду щодо зменшення споживання природного газу на 30% було складено перелік котелень, які переводяться на альтернативні види палива. Їх по області 76. Додатково з урахуванням державної субвенції у сумі 14,6 млн. грн. в області буде введено в експлуатацію ще 18 котелень. Усі вони практично готові розпочати опалювальний сезон. Виняток становлять котельні Малина і Бердичева, де проведено підготовчі роботи, але немає висновків експертної комісії, які мають надійти найближчим часом. Введення в експлуатацію тут заплановано на кінець року.

Як зазначив голова облдержадміністрації Сергій Машковський, по переведенню на альтернативні види палива Житомирщина посідає 2-е місце в державі. Планується, що економія газу становитиме 4,4 млн. куб м на рік, або 26 млн. грн.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В середу на Львівщині ...
Наступна новина: У Нью-Йорку з’явився ...

КОМЕНТАРІ