На Житомирщині стартував обласний Місячник знань дітьми правил безпеки життєдіяльності

На Житомирщині стартував обласний Місячник знань дітьми правил безпеки життєдіяльності

14.10.14 10:39 0 600
У школах, професійно-технічних училищах та дошкільних закладах області розпочався Місячник знань дітьми правил безпеки життєдіяльності. Він покликаний підвищити рівень знань та умінь дитини стосовно її дій у надзвичайних ситуаціях, що можуть статися в осінньо-зимовий період. Адже, як свідчить статистика, надзвичайні пригоди за участю дітей, їхні пустощі на дозвіллі нерідко обертаються трагедією. За неповні 10 місяців 2014 року в області сталося 1777 пожеж, 592 дорожньо-транспортні пригоди та 28 пригод на воді. Під час зазначених надзвичайних подій загинуло 17 дітей.

У рамках Місячника Управління ДСНС України у Житомирській області, Управління освіти і науки обласної державної адміністрації та обласна організація Добровільного пожежного товариства України передбачили проведення у школах, професійно-технічних училищах та дошкільних закладах комплексу цікавих пізнавально-розважальних заходів з безпеки життєдіяльності.

Фахівці ДСНС проведуть бесіди, як з дітьми, так і з їхніми батьками, покажуть спеціально створені навчальні фільми та продемонструють аспекти пожежно-рятувальної роботи, спорядження і технічного оснащення служби.

Діти ж, у свою чергу, писатимуть диктанти, твори, перекази з безпеки життєдіяльності. У школах пройдуть «відкриті уроки» з тематики запобігання травматизму і загибелі дітей під час надзвичайних подій. Для учнів організовуються вікторини, ігрові та шоу-програми, позакласні заходи під назвами «Не буває диму без вогню!», «Обережно: вибухонебезпечні знахідки», «Якщо друг опинився у небезпечній ситуації», «101 – народна служба порятунку», «Не йди на лід – не знатимеш бід!». А з вихованцями дошкільних закладів проводитимуться ранки профілактичного спрямування.

Крім того організатори оголосили конкурси серед дітей та вихователів. Дорослі змагатимуться за право назвати власну розробку позакласного заходу найкращою. А кожна дитина зможе показати свої здібності в конкурсах на кращий вірш з тематики «Безпечне життя – щасливе майбутнє!» та кращий малюнок, який відображатиме позицію дітей у протидії надзвичайним ситуаціям або розповідатиме про мужню професію рятувальника.

Позакласні заходи, екскурсії до пожежно-рятувальних частин та виступи перед дітьми команд юних пожежних також дозволять якнайширше познайомити дітей з професією рятувальника, стати повноправними членами загартованої міцної команди народної служби порятунку "101".

Місячник знань дітьми правил безпеки життєдіяльності завершиться 1 грудня 2014 року.

У грудні 2014 року кращі з кращих юних помічників рятувальників будуть відзначені грамотами та подарунками.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Цього року «Молодість» ...
Наступна новина: Вчителька тернопільської ...

КОМЕНТАРІ