Чернігівська область: протягом вихідних рятувальники ліквідували 10 пожеж на відкритих територіях та у лісових масивах

Чернігівська область: протягом вихідних рятувальники ліквідували 10 пожеж на відкритих територіях та у лісових масивах

14.10.14 11:27 0 605
У зв'язку із теплою та сухою погодою, що встановилась на території Чернігівської області, у екологічних системах склався високий 4 клас пожежної небезпеки. Незважаючи на це, громадяни на присадибних ділянках, сільгоспугіддях, відкритих територіях продовжують спалювати опале листя, суху траву або сміття. Лише протягом вихідних зареєстровано 10 пожеж підстилки у лісі, сухої трави та сміття на загальній площі понад 45 га. Завдяки оперативному реагуванню підрозділів служби "101" не допущено розповсюдження вогню на значні території, лісові масиви, об’єкти різних форм власності.

Слід зазначити, що з початку року саме нехтування елементарних правил пожежної безпеки громадянами призвело до виникнення 350 пожеж у екосистемах, під час яких вогнем пройдено 22 га настилу в лісі, 6 га торфовищ, 8,5 га сільгоспугідь та 990 га сухої рослинності на відкритій території.

11 жовтня до Служби порятунку «101» у Прилуцькому районі надійшло повідомлення про пожежу кукурудзи на полі сільгосптовариства біля с. Високе. Вогнеборці локалізували горіння на площі близько 4,5 га. Ймовірною причиною пожежі послужила необережність у поводженні з вогнем особи, що встановлюється.

Наступного дня необережне поводження з вогнем відвідувачів лісу призвело до загоряння 3 га сухої підстилки в лісовому масиві поблизу с. Бондарівка Сосницького району.

У зв’язку з цим рятувальники Управління ДСНС у Чернігівській області закликають громадян не спалювати опале листя‚ суху траву та інші рослинні залишки. Це завдає не лише суттєвої шкоди довкіллю, а й призводить до інших негативних наслідків, несучи загрозу життю та здоров’ю людей. Пам’ятайте, що за умов сухої погоди розпалене багаття, кинутий непогашений сірник або недопалок можуть стати причиною великого лиха.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельниччина готова до ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ