У Рівненській області завдяки оперативним діям вогнеборців місцевої пожежної команди вдалося врятувати від вогню житловий будинок

У Рівненській області завдяки оперативним діям вогнеборців місцевої пожежної команди вдалося врятувати від вогню житловий будинок

14.10.14 11:30 0 650
12 жовтня орієнтовно об 4:50 ранку виникла пожежа в селі Кідри. Займання сталося на горищі житлового будинку у приватному господарстві. На місце події одразу виїхав підрозділ місцевої пожежної охорони с.Кідри. Враховуючи, що до місця пожежі від рятувальної частини було близько 1 км., вогонь не встиг набути великих масштабів та не перекинувся на житлові приміщення, де саме спала родина. Невідомо чим все закінчилося б, якби пожежу вчасно не помітив господар, який власне і викликав місцевих пожежників. Вогнеборці подали на гасіння пожежі водяний ствол та не дозволили вогню далі поширюватися по горючим конструкціям даху та по тирсі, яка служила утеплювачем. Завдяки оперативним та злагодженим діям сільської пожежної команди вдалося швидко локалізувати загоряння, уникнути значних матеріальних збитків та врятувати від знищення полум’ям житловий будинок.

Вогонь встиг пошкодити покриття цегляного житлового будинку, частково перекриття та речі домашнього вжитку. Загиблих чи травмованих внаслідок пожежі немає. Причина та збитки від пожежі на даний час встановлюються фахівцями.

Як вже згадувалося вогонь міг би завдати куди більших збитків, якби не наявність в цьому населеному пункті своєї місцевої пожежної команди. Адже професійні рятувальники із смт.Володимирець повинні були б подолати близько 20 км. до місця пожежі, в той час коли місцевим вогнеборцям - лише близько 1 км. МПО в с.Кідри за час свого існування вже встигла ліквідувати не один десяток пожеж, а суму врятованого майна можна вимірювати в десятках тисячах гривень. Переваги наявності в сільській місцевості своєї МПО важко переоцінити, адже в разі пожежі чи іншої надзвичайної ситуації, не втрачається дорогоцінний час на дорогу, а відтак зменшуються обсяги збитків, завдані вогняною стихією.

Місцеві пожежні команди вкрай необхідні для забезпечення оперативного і швидкого реагування на ліквідацію пожеж та інших надзвичайних ситуацій, які можуть виникнути на території того чи іншого сільського населеного пункту. У Володимирецькому районі підрозділів МПО існує лише п’ять, тому роботу по їх створенню слід активно продовжувати, а громадам сіл активно долучатися до вирішення даного питання.

Пам’ятайте: в разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної ситуації негайно телефонуйте в Службу порятунку за номером «101»!

Володимирецький РС ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ