У Рівненській області у прокуратурі проведено семінар щодо застосування виборчого законодавства

У Рівненській області у прокуратурі проведено семінар щодо застосування виборчого законодавства

14.10.14 10:50 0 725
У прокуратурі Рівненської області проведено навчально-практичний семінар із застосуванням режиму відеоконференції на тему: «Забезпечення органами прокуратури відповідно до компетенції неухильного додержання вимог законів під час проведення виборчої компанії, своєчасного та ефективного реагування на факти порушень законодавства про вибори, конституційних виборчих прав громадян».

У роботі семінару взяли участь керівники структурних підрозділів апарату прокуратури області, міськрайпрокурори та працівники, відповідальні за вказаний напрямок.

Увагу на занятті було приділено обговоренню особливостей проведення позачергових виборів до Верховної Ради України. Виступаючи перед присутніми начальник відділу захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури Рівненської області Олексій Бурма зазначив, що згідно з вимогами виборчого законодавства контроль за додержанням та застосуванням законодавства про вибори народних депутатів України здійснюють Центральні виборчі комісії, відповідні окружні та дільничні виборчі комісії.

Прокурори ж повинні забезпечити прийняття законних рішень лише за результатами розгляду надісланих матеріалів виборчих комісій, а також виключити випадки будь-якої участі прокурорсько-слідчих працівників у проведенні виборчого процесу і діяти виключно на принципах законності та об'єктивності.

З повчальними лекціями для присутніх виступили прокурор та старший прокурор відділу захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури області Вікторія Панчук та Сергій Набухотний.

За підсумками семінару вироблено єдиний підхід для правильного застосування законів України «Про Центральну виборчу комісію» та «Про вибори народних депутатів України» з тим, щоб право кожного учасника виборчого процесу було захищене.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Покрови у Львові ...

КОМЕНТАРІ