У Рівненській області в той час коли батьки спали, їхні неповнолітні діти … крали

У Рівненській області в той час коли батьки спали, їхні неповнолітні діти … крали

14.10.14 15:51 0 664
До Здолбунівського РВ УМВС зателефонував невідомий чоловік, який розповів, що на території подвір'я одного із будинків районного центру троє молодиків, намагаються незаконним шляхом потрапити до чужих авто. Заявник зазначив, що останні пересуваються на мопеді.

Співробітники Здолбунівського РВ УМВС виїхали за вказаною адресою. А згодом до районного відділу міліції надійшла заява від 33-річного мешканця с. Здовбиця про те, що з подвір'я за місцем проживання хтось викрав його скутер «Хонда» вишневого кольору. Одночасно до міліції звернулися і жителі м. Здолбунів з тим, що з їх авто, які стояли в дворі будинку, у нічний час невідомі скоїли крадіжки. А саме з «ВАЗу – 2101» зловмисники викрали вогнегасник, аптечку, набір ключів, одіяло, викрутку, а з «Опеля-кадет» – документи на авто, посвідчення водія та чотири свічки запалювання.

Завдяки ефективності проведення слідчо-оперативних заходів та злагодженості дій оперативників, було встановлено, що до крадіжок із автомобілів причетні троє неповнолітніх жителів с. Здовбиця Здолбунівського району.

Працівниками міліції задокументовано усі факти їх злочинної діяльності.

На жаль, батьки не змогли пояснити, як трапилось так, що доки вони спали, їх діти реалізовували свої злочинні наміри.

- По даних фактах працівниками Здолбунівського РВ УМВС відкрито кримінальні провадження за ч.2 ст. 185 (крадіжка), ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Неповнолітнім зловмисникам уже оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, – зазначає начальник Здолбунівського РВ УМВС майор міліції Олександр Панасюк.

У минулому неповнолітні особи уже мали проблеми із законом, вчиняючи аналогічні протиправні вчинки.

Працівники міліції вкотре звертають увагу батьків на добросовісне виконання обов'язків щодо виховання своїх дітей, зокрема здійснення постійного контролю за їх поведінкою та дозвіллям.

Цей прикрий випадок у черговий раз яскраво засвідчив те, що саме неналежний догляд батьків за своїми чадами є однією із найголовніших причин поширення підліткової злочинності.

Ярослава Ногачевська,

Здолбунівський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ