У Рівненській області випускників-кондитерів запросили на роботу

У Рівненській області випускників-кондитерів запросили на роботу

14.10.14 12:14 0 892
«Солодкою» презентацією став 7 жовтня кваліфікаційний іспит кондитерів у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Роботодавцям, які неодмінно беруть участь в оцінюванні знань і практичних умінь випускників курсів, розповіли про особливості приготування, продемонстрували і запросили скуштувати майже два десятки видів тістечок, рулетів, тортів та інших солодких десертів.

Сімнадцять слухачів з Рівного та районів області вивчали технологію приготування борошняних кондитерських виробів, солодких десертів; правила і прийоми розроблення рецептур з випечених та оздоблювальних напівфабрикатів; способи і прийоми художнього оздоблення виробів; правила експлуатації обладнання, інвентарю, інструментів, посуду. Слухачі опановували професію у навчальній майстерні «Кондитерський цех», яка укомплектована сучасним технологічним устаткуванням, має відповідні засоби малої кухонної механізації, різноманітний посуд та форми для випічки. Для оформлення виробів використовують і кондитерський принтер, за допомогою якого можна надрукувати будь-який малюнок чи фото на їстівному кондитерському папері.

До викладання були залучені фахівці, котрі мають великий практичний досвід у виготовленні та оформленні кондитерських виробів.

Майстер виробничого навчання Світлана Рибачок, яка більше півроку опікувалася цією групою, відзначає бажання своїх підопічних отримати ґрунтовні професійні знання і практичні навики. Перший професійний досвід слухачі здобували під час виробничої практики у кондитерських цехах, пекарнях, на кухнях ресторанів та кафе міста і області. Саме там у них був шанс проявити себе з кращої сторони, аби роботодавці захотіли бачити їх у своїй команді професіоналів. До прикладу, Ірина Пісковець отримала найкращі відгуки після практики у пекарні супермаркету «Наш край». «Ми з перших днів могли ставити Іру на виробництво, адже бачили її старанність і бажання працювати, - зазначила представник цього закладу Катерина Гаюн. – Та й те, що випічка у неї вдається, було видно одразу. Ми уже запропонували їй робоче місце». До речі, Ірина приємно вразила членів кваліфікаційної комісії своєю випускною роботою – тортом «Серце України».

Людмила Артеменко на іспиті показала своє уміння готувати зірковий десерт французької кухні – шоколадний фондан. Вона добре проявила себе під час практики в одному із приміських готельно-ресторанних комплексів, де й працюватиме після навчання.

У Сарнах в пекарні трудитиметься Ірина Ніколайчук. А Ілля Ракомін, який вирішив до своїх умінь кухаря додати знань і навичок кондитера, що й успішно продемонстрував під час іспиту, уже отримав кілька пропозицій від роботодавців, котрі цінують такого універсального фахівця.

Дегустували кондитерські вироби й оцінювали презентацію також представники готелю мережі «Рейкарц», який нещодавно відкрився у Рівному і має потребу у кваліфікованому персоналі. Отож у їхніх записниках теж з'явилися прізвища потенційних працівників.

Своєрідну «кондитерську команду» створили Лілія Михальчук, Ірина Борконюк, Євгенія Остап'юк та Інна Поліщук, які презентували торт у вигляді… будівлі навчального центру. Випускницям відразу ж порадили започаткувати власний бізнес, адже так можна всебічно проявити свої творчі й організаторські здібності.

Після іспиту усі випускники дуже схвально говорили про навчання, сучасне обладнання, доброзичливе й уважне ставлення викладачів і майстрів, умови проживання у гуртожитку центру.

У навчальному закладі служби зайнятості уже готові навчати чергову групу «майстрів солодких справ».

Якщо ви хочете стати кондитером, мрієте створювати маленькі солодкі шедеври, мати свої фірмові торти і тістечка, приходьте на навчання до Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості (м. Рівне, вул. Пирогова, 8, тел. 68-37-95).

Шановні роботодавці! На ваше замовлення підготуємо необхідних вам кваліфікованих робітників, підвищимо кваліфікацію вашого персоналу, надамо можливість підібрати потенційних працівників під час іспитів чи взяти на практику слухачів, аби на виробництві оцінити їхні професійні якості.

Здійснити віртуальну екскурсію навчальним закладом, подивитися презентації професій, отримати додаткову інформацію про підготовку кваліфікованих робітників, підвищення кваліфікації працівників, умови і програми навчання, форми співпраці з роботодавцями можна дізнатися на сайті РЦПТО ДСЗ www.rcpto.org.ua.

Фото можна переглянути тут

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Житомирщині ...

КОМЕНТАРІ