На Тернопіллі змагалися кращі фрі-файтери

На Тернопіллі змагалися кращі фрі-файтери

14.10.14 08:05 0 667
Відкритий чемпіонат Тернопільської області з фрі-файту відбувся 12 жовтня у Тернопільській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №16 ім. Володимира Левицького. Участь у ньому взяли 8 команд спортивних клубів Чорткова, Тернополя, Чернівців, Івано-Франківська. Усього за перемогу змагалося 95 бійців віком від 6 до 20 років.

Розпочався чемпіонат хвилиною мовчання. У такий спосіб фрі-файтери вшанували пам'ять своїх побратимів і друзів Романа Іляшенка, Андрія Юркевича, Ореста Квача, котрі загинули в зоні проведення АТО. Згадали і про керівника Тернопільського обласного осередку Всеукраїнської Федерації фрі-файту, тренера та суддю міжнародного класу Валерія Чоботаря, який зараз захищає Донецький аеропорт.

Учасників чемпіонату від імені голови Тернопільської обласної державної адміністрації Олега Сиротюка привітав заступник голови ОДА Леонід Бицюра. Він щиро подякував усім представникам Федерації фрі-файту за організацію чемпіонату та батькам найменших фрі-файтерів, за те, що “знаходять час на своїх дітей і приводять їх у секції з фрі-файту”.

Відтак Леонід Бицюра нагородив золотими, срібними та бронзовими медалями наймолодших учасників Відкритого чемпіонату Тернопільської області з фрі-файту.

“Цей вид спорту допомагає не тільки сформувати фізичні якості дитини, а й виховати характер, - зазначив. - Не знаю, збудує кожен з вас спортивну кар'єру чи ні, але відстояти себе, бути сміливим, впевненими,винахідливим, вміти захистити себе, своїх рідних, свою державу — навчиться. А це обов'язково знадобиться в житті”.

Перші позитиви від занять фрі-файту вже помітила тернополянка Наталя Овод - мама шестирічного Матвія. Каже, син змужнів, став дисциплінованішим, зібранішим.

“Фрі-файт виховує не тільки справжніх чоловіків, а й справжніх українців, - переконаний представник Федерації фрі-файту в Тернополі Віктор Мацикур. - А це важливо, особливо зараз, коли державі потрібні захисники здорові не тільки тілом, а й духом”.

Довідково. Фрі-файт (англ. Free-fight— «Вільний бій») — український варіант змішаних контактних єдиноборств. Поєднує досвід багатьох бойових традицій світу в єдину систему, використовуючи найефективніші прийоми ведення поєдинку. Часом зародження фрі-файту прийнято вважати 1995 рік, коли було закладено основу Школи «Пересвіт». Основоположником Школи «Пересвіт» і стилю фрі-файт Андрій Старовойт. Матеріалом для створення системи «Фрі-файт», з одного боку, стали знання, що збирались Андрієм Старовойтом по всьому світу в центрах розвитку бойових мистецтв, а з іншого - фрі-файт увібрав дієві сучасні прийоми ведення бою, необхідні в різних ситуаціях.

У Тернополі діє дві школи фрі-файту.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ