На Хмельниччині міліція бореться з продажем нарковмісних курильних сумішей

На Хмельниччині міліція бореться з продажем нарковмісних курильних сумішей

14.10.14 14:22 0 650
Правоохоронці Хмельниччини провели оперативно-профілактичний рейд, спрямований на боротьбу з розповсюдженням курильних сумішей, які містять у своєму складі наркотичні речовини.

Упродовж кількох днів поспіль працівники відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків відпрацьовували розважальні заклади, місця роздрібної торгівлі, бари та дискотеки з метою виявлення осіб, які продають та купують заборонений продукт.

В ході проведення операції міліціонери затримали на території одного з профтехучилищ юнака, у кишені якого під час поверхневого огляду виявили паперовий згорток вагою близько 5 г з сумішшю для куріння «спайс». Хлопець розповів, що придбав речовину у незнайомого чоловіка для власного вжитку.

Ще одного чоловіка з аналогічною речовиною працівники міліції затримали прямо у центрі міста. Пакунок з вилученою сумішшю доправили на експертизу.

Загалом з початку відпрацювання правоохоронців виявили 18 подібних фактів, за якими відкрито 15 кримінальних проваджень за ч.1 статті 309 Кримінального кодексу України - Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту.

У разі, якщо експертні дослідження підтвердять наявність наркотичних речовин у складі суміші, чоловікам може загрожувати відповідальність у вигляді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Наразі правоохоронці встановлюють канали надходження курильних сумішей у Хмельницьку область.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Переселенці зі сходу ...

КОМЕНТАРІ