На Житомирщині міжнародні спостерігачі за виборами відвідали обласне Управління МВС

На Житомирщині міжнародні спостерігачі за виборами відвідали обласне Управління МВС

14.10.14 10:03 0 628
В УМВС України в Житомирській області відбулася зустріч міжнародних спостерігачів з Канади з керівництвом підрозділу. Серед тем обговорення - готовність міліції регіону до забезпечення правопорядку під час виборчої кампанії та безпосередньо у день голосування. Іноземці переконались у відкритості, об'єктивності та відповідальності правоохоронців у питаннях належної організації роботи у цей період.

Довгострокові спостерігачі Канадської місії спостереження за позачерговими виборами Президента України Жак Морно та Аяд Кількал зустрілися з т.в.о. начальника обласного УМВС Григорієм Полковніковим, щоб обговорити загальний стан ситуації в області та дії правоохоронців у забезпеченні правопорядку під час виборчого процесу.

- Міліція є поза політикою і виконує завдання по охороні громадської безпеки та протидії злочинності, - наголосив Григорій Полковніков. – Усі повідомлення, які надходять до чергових частин і стосуються виборчого процесу, ми невідкладно відповідним чином реєструємо та ретельно перевіряємо.

Серед конкретних питань, озвучених спостерігачами, такі, що стосувалися уже зафіксованих в області порушень у перебігу виборчої кампанії, та очікування працівників органів внутрішніх справ щодо розвитку подій безпосередньо 26 жовтня.

Т.в.о. начальника УМВС відзначив, що чинне українське законодавство передбачає як адміністративну, так і кримінальну відповідальність за порушення встановленого порядку та вимог. Відтак працівники міліції організовують свою діяльність, чітко дотримуючись нормативно-правового регулювання вказаного напряму.

Окремо Григорій Полковніков проінформував міжнародних спостерігачів про організацію охорони громадського порядку на території області напередодні та у день виборів, наголосивши та тісній і плідній взаємодії у питаннях безпеки з органами місцевого самоврядування. Також безпосередньо у день голосування до працівників міліції приєднаються добровільні помічники із числа членів громадських формувань.

Загалом учасники зустрічі висловили переконання, що міліція забезпечить належний правопорядок та громадську безпеку і вибори народних депутатів на Житомирщині пройдуть спокійно та виключно у правовому полі.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: на ...
Наступна новина: На Тернопіллі Олег Сиротюк ...

КОМЕНТАРІ