Книга «Гриби Хмельниччини» - для кожної школи області

Книга «Гриби Хмельниччини» - для кожної школи області

15.10.14 09:52 0 926
Хмельницький ОЕНЦУМ здійснив підготовку до друку і нині забезпечує безоплатну передачу навчального посібника природничо-краєзнавчого змісту для учнівської і студентської молоді краю «Гриби Хмельниччини» (ціна книги - 99,80 грн.), надрукованого ТОВ «Поліграфіст 2» для кожного закладу освіти нашої області в рамках спільного науково-педагогічного проекту місцевих педагогів-натуралістів і столичних науковців та обласної акції «Шкільна екологічна бібліотека».

Книгу підготовлено протягом 2010-2013 років і надруковано в 2014 році у форматі євро-стандарту зусиллями педагогів-ентузіастів юннатівської справи і колективу цього закладу та за рекомендацією відповідної комісії Міністерства освіти і науки та Національної академії педагогічних наук України. Цьому наполегливо сприяло багато небайдужих людей в Хмельницькому і столиці держави, які щиро й безкорисливо дбають про наших дітей, їх освіченість, збереження здоров'я та всебічний розвиток.

У навчальному посібнику «Гриби Хмельниччини», присвяченому 90-річчю юннатівського руху в Україні та 60-річчю створення Хмельницької обласної станції юних натуралістів, вперше в історії Хмельниччини зібрано й узагальнено відомості про їстівні, умовно їстівні, неїстівні, та отруйні гриби регіону. У книзі описано 162 види шапкових грибів, умови зростання і розповсюдження кожного окремого виду гриба на території Хмельницької області, його середовище існування – ліс, дендропарк, лісосмуга, парк, сад, степові ділянки, поле, луки, галявини, згарища, узбіччя доріг. З'ясовано у книзі й площі і типи лісів, де набули поширення відомі види грибів. Доступний стиль подачі матеріалу у книзі поєднано з великою кількістю яскравих фотознімків і цікавинок.

Особливістю цього змістовного посібника є й те, що крім авторів – Валентина Говоруна та Олексія Тимощука, які створили для навчальних закладів області серію прекрасних книг природничо-краєзнавчого змісту, до його створення долучалися й педагоги і учні – учасники обласного дитячого еколого-краєзнавчого конкурсу «Гриби Хмельниччини». Воно робили фотографії шапкових грибів свого краю і надсилали на конкурс цікаві бувальщини, місцеві перекази, легенди про гриби, змістовні замітки. Все це знайшло у книзі своє відображення.

Навчальний посібник «Гриби Хмельниччини» надрукований ТОВ «Поліграфіст 2» загальним тиражем 1700 примірників і розрахований на широке практичне використання школярами, вчителями, студентами, викладачами вузів, любителями «тихого полювання» та природи рідного краю. Він має забезпечити покращення процесу просвітницької роботи і попередження небезпечних отруєнь грибами серед місцевого населення.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: На Львівщині відбулися ...

КОМЕНТАРІ