На Хмельниччині рятувальники ліквідували пожежу в місцях залягання торфу

На Хмельниччині рятувальники ліквідували пожежу в місцях залягання торфу

15.10.14 12:06 0 690
13 жовтня о 07:42 на пункт зв’язку 37-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Хмельницький надійшло повідомлення про пожежу торфу в мікрорайоні Лезневе у обласному центрі.

Негайно до місця виклику прибув черговий караул 37-ї державної пожежно-рятувальної частини м.Хмельницький, які розпочали ліквідацію осередків пожежі.

Процес гасіння ускладнювався великою кількістю осередків пожежі на площі та віддаленість вододжерел від місця пожежі. Тому було прийнято рішення залучити до ліквідації пожежі додаткові сили та засоби Хмельницького гарнізону та групи спеціальної пожежної техніки Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області.

Також, відповідно до порядку взаємодії між Головним управлінням ДСНС області підприємствами та організаціями було залучено інженерну техніку одного з комунальних підприємств міста, за допомогою якої було викопані протипожежні розриви, що дало змогу запобігти розповсюдженню пожежі на значні території залягання торфу.

Спільними зусиллями, пожежу площею 3 га локалізували об 11:45, ліквідували о 13:51.

Загалом до ліквідації пожежі залучалося 63 рятувальники ДСНС, 5 одиниць пожежної та спеціальної техніки, 1 мотопомпа та 1 екскаватор.

На даний час в місцях можливого загоряння торфу організовано чергування особового складу пожежно-рятувальних підрозділів обласного центру, з метою оперативного реагування на поодинокі загоряння торфу.

Ймовірна причина пожежі – самозаймання.

Нещасних випадків на пожежі не було.

ГУДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ