Федеральний міністр економічного співробітництва та розвитку Німеччини Герд Мюллер передав гуманітарну допомогу від Уряду Німеччини для Харкова

Федеральний міністр економічного співробітництва та розвитку Німеччини Герд Мюллер передав гуманітарну допомогу від Уряду Німеччини для Харкова

15.10.14 12:58 0 591
13 жовтня до Харкова прибули перші 10 вантажівок гуманітарної допомоги від Уряду Німеччини. 14 жовтня, Федеральний міністр економічного співробітництва та розвитку Німеччини Герд Мюллер особисто прибув до міста аби офіційно передати цю допомогу представникам Товариства Червоного Хреста в Україні та регіональному штабу ДСНС України.

В першу чергу пан Мюллер зустрівся з Головою ДСНС України Сергієм Бочковським і вони разом з представниками влади міста Харків узяли участь у відкритті німецько-українського форуму “Біоенергетика, енергоефективність та агробізнес”.

Після цього Федеральний міністр офіційно передав гуманітарну допомогу для жителів з Донецької та Луганської областей від Уряду ФРН в селищі Васищево.

Гуманітарна допомога складається з побутової техніки – холодильників, пральних машин, мікрохвильових печей, обігрівачів, прасок, електрочайників, а також матраців та постільної білизни.

Міністр подякував всім організаціям, які були задіяні в забезпеченні доставки цієї допомоги. Він також зазначив, що українська сторона всебічно сприяла у якнайшвидшій доставці вантажу з Німеччини, саме тому на кордоні оформлення німецьких машин з гуманітарним вантажем пройшло просто миттєво.

“У Німеччині ми бачили жахливі картини Донбасу, фотографії людей, які покидають цей регіон. Це і стало відправною точкою для прийняття рішення про надання гуманітарної допомоги в умовах зими, що наближається. Ми вважали своїм обов’язком допомогти Україні та підтримати людей у такий непростий для країни час”, - підкреслив федеральний міністр.

У свою чергу, Голова ДСНС України щиро подякував пану Мюллеру та Уряду Німеччини за таку необхідну та вкрай важливу для України допомогу та зазначив, що подальший процес доставки гуманітарної допомоги по країні буде проходити так само оперативно та злагоджено.

“Ми особливо вдячні нашим німецьким колегам за допомогу у побудові трьох транзитних містечок, у яких будуть створені всі умови для проживання навіть у холодну пору року. Хочу також щиро подякувати нашим польським колегам за сприяння у швидкому оформленні митних документів та кожному учаснику, який брав участь у процесі доставки цієї допомоги”, - сказав Сергій Бочковський.

Завершився візит Федерального міністра оглядом будівельного майданчика в районі харківського аеропорту, де буде побудоване селище з модульних будиночків для жителів з Донбасу.

Нагадаємо, минулого тижня до Харкова прибули перші 5 вантажівок з житловими модулями для побудови транзитного містечка. Надалі до України прибуде ще більше 100 вантажівок з житловими модулями для спорудження у Харківській, Запорізькій та Дніпропетровській областях транзитних містечок.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ