Впродовж останніх 4-ох місяців на Хмельниччині виявлено 148 фактів незаконного посіву нарковмісних рослин

Впродовж останніх 4-ох місяців на Хмельниччині виявлено 148 фактів незаконного посіву нарковмісних рослин

15.10.14 11:37 0 661
В УМВС України в Хмельницькій області підвели підсумки оперативно-профілактичної операції «Мак-2014», яка тривала впродовж чотирьох минулих місяців.

Вказані оперативно-профілактичні заходи проводились з метою виявлення і знищення нелегальних посівів маку та конопель, а також перекриття каналів витоку наркосировини з легальних посівів у незаконний обіг.

Як повідомив начальник відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків УМВС України в Хмельницькій області Володимир Рейман, за час проведення операції працівниками органів внутрішніх справ області проведено майже 2 тисячі перевірок, у ході яких виявлено 148 фактів незаконного посіву нарковмісних рослин, з яких 113 посівів маку та 35 — коноплі.

Загальна площа виявлених незаконних посівів складає 14 гектарів, на якій виявлено 32 506 незаконно висіяних рослин маку та 3 786 — коноплі.

Також під час проведення операції «Мак-2014» з незаконного обігу вилучено 57 кг наркосировини, а саме: 27 кг макової соломки та 30 кг марихуани.

До адміністративної відповідальності за незаконний посів снотворного маку та коноплі притягнуто 38 осіб. Також слідчими підрозділами розпочато 87 кримінальних проваджень за фактами незаконного вирощування нарковмісних рослин.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Лучани вшанували ...
Наступна новина: Сергій Машковський: ...

КОМЕНТАРІ