На Хмельниччині вшанували пам'ять героїв, які загинули за волю України

На Хмельниччині вшанували пам'ять героїв, які загинули за волю України

15.10.14 11:12 0 710
На Дунаєвеччині місцеві правоохоронці долучилися до відзначення Дня українського козацтва і вшанували пам'ять усіх тих, хто поклав голову за волю України — славних запорожців війська козацького та безстрашних воїнів сьогодення.

14 жовтня православні християни святкують день Покрови Пресвятої Богородиці, який водночас є і Днем українського козацтва.

В цей же день і на Дунаєвеччині відбулися заходи з нагоди відзначення Дня українського козацтва. Начальник Дунаєвецького райвідділу міліції Сергій Яценко разом із керівниками структурних підрозділів Дунаєвецької райдержадміністрації поклали квіти та запалили лампадки біля підніжжя Кургану козацької слави, що неподалік села Вихрівка.

— Я щиро вітаю всіх, у кому живе дух наших славних попередників-запорожців, бажаю здоров'я і нових перемог в ім'я нашої великої Батьківщини, — звертаючись до присутніх, сказав керівник Дунаєвецької міліції.

Саме поблизу села Вихрівка у 1651 році відбулася масштабна битва, у якій козацьке військо під проводом Богдана Хмельницького протистояло ворожим окупантам. Чимало тоді полягло українських воїнів, про що свідчить височенний курган і символічний козацький хрест, встановлений на місці масового поховання козаків. А як актуально на звучать слова, викарбувані на пам'ятному знакові: «Вічна слава козакам-запорожцям, які загинули на нашій землі за волю України!». Тут же хочеться додати: «І вічна слава тим, хто поліг за свободу і незалежність України у наші дні…»

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: місцеві ...
Наступна новина: Экскурсионные туры в Чехию

КОМЕНТАРІ