В Україні стартує «Лінія життя» для бажаючих здати донорську кров

В Україні стартує «Лінія життя» для бажаючих здати донорську кров

15.10.14 08:29 0 690
Переливання крові дозволяє рятувати людські життя і здоров'я, але часто пацієнти, які потребують термінового переливання, не мають своєчасного доступу до безпечної крові.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, щоб забезпечити достатню кількість крові для медичних потреб, в країні має бути не менше 40 донорів на 1000 жителів. Середній показник в Європі – 25-27, в США і Канаді – 35-40. В Україні ж цей показник далекий від ідеалу – лише 18 донорів на 1000 жителів, в той час як потреба в донорській крові значно збільшилася через військові дії на сході України.

І часто проблема не в тому, що немає бажаючих допомогти, а в недостатній обізнаності людей: вони просто не знають, куди звернутися або просто бояться. Для інформування населення в усьому світі працюють спеціальні «гарячі лінії» для донорів. Наприклад, в Англії успішно працює інформаційна служба оператора Vodafonе.

Тепер така служба підтримки з’явиться і в Україні за номером 7333. Ініціатором «Лінії життя» виступив оператор мобільного зв’язку «МТС Україна», заручившись підтримкою «Асоціації Служби крові України».

За безкоштовним номером «Лінії життя» можна буде отримати інформацію про найближчий пункт здачі крові, як правильно підготуватися до здачі, проконсультуватися про безпеку і протипоказання, уточнити гарантії донорам з боку держави.

Експерти колл-центру допоможуть у всіх питаннях, що стосуються цього найважливішого для України соціального проекту з порятунку життя дітей, хворих-сердечників, військових.

Довідка.

Зателефонувати на «Лінію життя» можна безкоштовно за номером 7333 – для абонентів МТС, або за номером 050 119 7333 – для інших операторів.

Новости

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ