Військова прокуратура домоглася, щоб інваліду виплатили 96 тис. грн допомоги

Військова прокуратура домоглася, щоб інваліду виплатили 96 тис. грн допомоги

15.10.14 13:50 0 639
Військова прокуратура Західного регіону домоглася, щоб інваліду, який звільнився з військової служби, виплатили 96 тис. грн допомоги.

Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Західного регіону України.

Як зазначається, військова прокуратура за наслідками розгляду звернення громадянина Ч. встановила порушення державним підприємством обслуговування повітряного руху України – «Украерорух» – соціальних прав громадянина щодо невиплати одноразової грошової допомоги при звільненні з військової служби у розмірі 96 тис. грн.

Встановлено, що підприємство безпідставно відмовлялось виплачувати допомогу, мотивуючи тим, що громадянин Ч. був відряджений до «Украероруху» для проходження військової служби з Міністерства оборони України, а тому останнє зобов’язане здійснити виплату цих коштів.

Як підкреслив начальник відділу представництва інтересів громадян та держави в суді військової прокуратури регіону Василь Майорчак, твердження підприємства суперечить вимогам законодавства та правовій позиції Верховного суду України в аналогічних справах.

Порушені права інваліда поновлено. 10 жовтня 2014 року Львівський окружний адміністративний суд, за наслідками розгляду позову першого заступника прокурора регіону, бездіяльність відповідача визнав протиправною та стягнув з нього на користь інваліда одноразову грошову допомогу при звільненні з військової служби. Новости

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ДТП на Волині: в ...
Наступна новина: На хабарі ...

КОМЕНТАРІ