Загін буковинських автоінспекторів повернувся із зони антитерористичної операції

Загін буковинських автоінспекторів повернувся із зони антитерористичної операції

15.10.14 10:59 0 659
Впродовж місяця службу на блокпостах ніс підрозділ УДАІ УМВС України в Чернівецькій області, очолюваний начальником відділення ДАІ Кіцманського району майором міліції Романом Алєксєєвим.

15 буковинських автоінспекторів виконали поставлене перед ними завдання по охороні громадського порядку, забезпеченні безпеки дорожнього руху у найбільшому місті на півночі Луганської області — районному центрі Сватове.

Алєксєєв — третій командир від ДАІ Буковини, який відповідав за дії своїх підопічних на неспокійному Сході. Наші земляки перевіряли на блокпостах транспортні засоби на наявність зброї, вибухонебезпечних предметів, стежили за дотриманням громадського порядку, правил дорожнього руху, відстежували осіб, які надавали допомогу сепаратистам.

— Коли місцеві громадяни чули від нас українську мову, — ділиться враженнями командир, — то у багатьох були сльози на очах. Вони дякували нам за те, що ми тут є, що утримуємо порядок, вони просили нас: «Ми вас просимо, не їдьте звідси…»

До буковинців підходили не лише люди старшого віку, яким особливо важко переживати труднощі «гібридної війни», але й молодші, втомлені безладом і свавіллям, що їх чинять бойовики.

— Нам доводилось чути розповіді про те, як у місцевих мешканців забирають квартири, автомобілі, як робляться інші «страшні речі»,— говорить майор Алєксєєв.

Командир погоджується з тим, що з моральної точки зору виконане його загоном завдання залишає в душі світлий спогад попри труднощі моменту. Адже його підопічні необхідні були там не лише для виконання конкретної складової антитерористичної операції, але й з точки зору людської. Їх допомога була бажаною й очікуваною, свідчила про спроможність суспільства захищати демократичні цінності.

Свої повноваження група Алєксєєва передала четвертому загону від ДАІ Буковини, який прибув на місце призначення, аби продовжити виконання і службового завдання, і того загальнолюдського, від якого в душі залишається тепло…

Довідково

Енциклопедичні дані Вікіпедії говорять проте, що поселення Сватове засноване у 1660-их pp. Українськими козаками-переселенцями з Лівобережної та Правобережної України. Використовуючи українських переселенців для охорони південних меж російської держави, царський уряд на пільгових умовах наділяв їх землею, забезпечував зброєю і їжею, але при цьому зберігав їхні козацькі права й самоврядування.

Прес-служба УДАІ УМВС України в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Житомирщина: місцеві ...

КОМЕНТАРІ