На хабарі

На хабарі "погорів" міський голова з Волині

15.10.14 10:57 0 700
Чиновник вимагав від підприємця 35 тисяч гривень за внесення змін до генплану і надання йому ділянки для будівництва мотельного комплексу.

Затримали посадовця працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України у Волинській області при отриманні частини неправомірної вигоди.

Злочинну діяльність міського голови задокументували у ході проведення негласних слідчих (розшукових) дій за матеріалами, внесеними до Єдиного реєстру досудових розслідувань за правовою кваліфікацією, передбаченою ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

– Чиновник вимагав від співзасновника підприємства неправомірну вигоду у розмірі 35 тисяч гривень за сприяння у погодженні на сесії міської ради рішення про внесення змін до генерального плану забудови земельних ділянок та надання дозволу на розробку проекту землеустрою для подальшого будівництва мотельного комплексу, – розповів начальник УДСБЕЗ УМВС України у Волинській області Владислав Кривенда. – Тож під отримання частини неправомірної вигоди, а це п'ять тисяч, працівники міліції затримали його «на гарячому». Тепер горе-посадовцю загрожує від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Проводиться досудове розслідування, в ході якого правоохоронці вживають заходи щодо встановлення інших можливих фактів протиправної діяльності чиновника.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Загін буковинських ...

КОМЕНТАРІ