Успішна адаптація української економіки, бізнесу, виробництва до вимог Європейського Союзу, - завдання, яке нині стоїть перед державою

Успішна адаптація української економіки, бізнесу, виробництва до вимог Європейського Союзу, - завдання, яке нині стоїть перед державою

15.10.14 08:54 0 852
Успішна адаптація української економіки, бізнесу, виробництва до вимог Європейського Союзу, - завдання, яке нині стоїть перед державою. На цьому наголосив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик під час зустрічі з президентом Української торгово-промислової палати Геннадієм Чижиковим.

Сторони обговорили основні напрямки співробітництва торгово-промислових палат та владних структур. На думку голови облдержадміністрації, така взаємодія буде корисною для створення сприятливого бізнес-клімату в регіонах і на Волині зокрема, а також – допоможе підприємствам успішно імплементуватися у європейське бізнес-середовище.

Володимир Гунчик розповів, що в області розпочалася розробка Стратегії розвитку краю до 2020 року, де основний акцент робиться саме на ці категорії, особливо сільськогосподарські підприємства, які не лише виробляють сировину, а й випускають кінцеві продукти її переробки. Відтак, необхідно докласти спільних зусиль, аби зробити їх конкурентоздатними.

«У рамках підписання Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС, потрібно разом спрацювати владі, представникам торгово-промислових палат, працівникам стандартизації та метрології, аби процес входження до європейської спільноти був динамічним та успішним», - наголосив голова облдержадміністрації.

Президент торгово-промислової палати Геннадій Чижиков підкреслив, що розвиток малого та середнього бізнесу — один із основних пріоритетів діяльності організації. Нині основна увага спрямована на відбудову експортних центрів в регіонах та визначення перспектив розвитку кожної області. “Ми постійно проводимо семінари та тренінги по всій Україні, під час яких ділимося досвідом, який отримали в Європі”, - проінформував він.

Також, в рамках розробки державної “Стратегії-2020”, Українська торгово-промислова палата напрацьовує низку пропозицій, які сприятимуть зростанню української економіки та допомагатимуть розвитку бізнесу в державі.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині ремонтуючи ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ